Diari Més

La plantilla del Sant Joan signarà el conveni 2017-2019 dilluns vinent

El 30 de novembre expirava el termini per refermar el preacord i el col·lectiu ha demanat per carta celeritat en els tràmits

Aquest pas posarà fi a mesos de negociacions per assolir un nou text que acontentés totes les parts.

La plantilla del Sant Joan signarà el conveni 2017-2019 dilluns vinentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantilla de l’Hospital Sant Joan preveu signar aquest proper dilluns 4 de desembre el conveni laboral 2017-2019, pel qual s’havia tancat un preacord al juliol que ha requerit tres pròrrogues de la ultraactivitat abans d’assolir la rúbrica definitiva. El tràmit es consumarà sobre el límit del segon termini, el qual expirava el 30 de novembre –empresa i treballadors van acordar el passat 15 d’octubre donar-se 45 dies més– i haurà de tenir lloc en el marc del consell d’administració previst per a la setmana vinent. Intervenció, de fet, ja va emetre informe favorable i va fer arribar tota la documentació a les parts a principis d’aquesta mateixa setmana, però els consellers van demanar marge per revisar-la més acuradament, fer-ne una valoració i estampar-ne així la firma, si no es produeix cap contratemps d’última hora, el 4.

Alicia Martín, presidenta del Comitè d’Empresa del Sant Joan, explicava ahir que «aquest mateix dilluns, si hi ha llum verda, signarem». Els treballadors han fet arribar una carta a la presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, on «demanem que, en la mesura que sigui possible, agilitzi que es manifestin els consellers respecte al conveni i tinguem una resposta com abans millor». Arribats a 30 de novembre, «hem tornat a ampliar la ultraactivitat per tercera vegada: nosaltres ens hem cobert i l’empresa no ha posat impediments en allargar-ho fins al 15 de desembre tot i que, llevat que els consellers entenguin que no ha de ser així, signarem dilluns». Amb aquest nou escenari, que posa el punt final a mesos de negociacions intenses per la consolidació del nou text, «lògicament no es cobraran retards aquest mes de desembre però sí que ho farem a partir del gener i, el que és més important i ens sembla principal, seguirem mantenint el nostre conveni tal com preteníem».

«Això ens dóna tranquil·litat»

De tot plegat, el balanç que fa el col·lectiu és positiu perquè «ens dóna tranquil·litat en un moment en què no sabem què podrà passar a partir de l’1 de gener. El conveni del sector tampoc no s’està manifestant com una cosa solvent i sòlida com per poder-hi confiar si ens quedéssim sense el nostre», afegeix Martín, que diu que «això ens aporta una seguretat fins al 2019».

En els termes en què es va anunciar al juliol, el nou conveni tindrà una vigència des de l’1 de gener de 2017 fins al 31 de desembre del 2019 amb 6 mesos d’ultraactivitat. Contemplarà l’actualització dels salaris en el límit establert per la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat pel personal del sector públic. I accés al nivell D de carrera professional, fins ara congelat, de tots els professionals que reuneixin els requisits.

També es va acordar vincular el pagament de la retribució variable (DPO) dels anys 2017 i 2018 als resultats econòmics del centre, és a dir, que només es farà efectiu el pagament d’aquesta retribució si el centre presenta equilibri pressupostari. Martín recordava ahir que «conscients de la situació de l’Hospital, ja vam aspirar a un conveni de mínims».

Precisament en relació a les DPO –retribucions per objectius– pendents, el judici que hi havia programat als jutjats de Reus per al passat 22 de novembre i vinculat a les DPO del 2015 que encara queden per pagar ha estat ajornat a l’espera que l’empresa presenti més documentació i se n’assenyali un nou dia.

tracking