Diari Més

Promoció

El Nadal convertirà carrers i places de Reus en un gran escenari a l'aire lliure

La campanya, que arrenca demà amb un espectacle propi i Pepa Plana, repeteix pista de gel i estrenarà una campana gegant

Imatges del muntatge de les instal·lacions de celebració del Nadal a la plaça de la Llibertat.

El Nadal convertirà carrers i places de Reus en un gran escenari a l'aire lliureOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espectacles d’animació al carrer i atraccions a l’aire lliure marquen la programació de Reus és Nadal. Temps d’espectacle!, la campanya de Nadal que vol convertir la ciutat durant algunes setmanes en «un gran escenari a l’aire lliure». Enguany, la plaça de la Llibertat tornarà a acollir una pista de gel i canviarà el tobogan que va estrenar al 2016 per una campana lluminosa de grans dimensions. I el Gaudí Centre s’estrena com un dels punts d’activitat nadalenca amb un nou servei de ludoteca i tallers de manualitats relacionades amb Gaudí i el Modernisme. L’Ajuntament editarà 5.000 calendaris d’advent que permetran descobrir les propostes dia a dia i l’Hola 2018! repetirà campanades al Mercadal.

El tret de sortida al Nadal a Reus serà demà, 24 de novembre, amb Atrapatemps, un espectacle de producció pròpia i presentat per la cèlebre pallassa Pepa Plana que portarà la màgia al Mercadal. La plaça rebrà de nou el Mercat de Nadal amb el corresponent arbre i el Mercat d’Artesania s’ubicarà a la plaça d’Evarist Fàbregas. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, explicava ahir la voluntat de «donar continuïtat al Nadal d’èxit d’altres anys» i de «recollir l’experiència d’un model consolidat». Per la seva banda, la regidora de Projecció, Montserrat Caelles, destacava la importància de la coincidència amb Reus Capital de la Cultura Catalana.

Coincidint amb aquestes dates, la capital del Baix Camp es tematitza i recrearà nou àmbits, sis dels quals tenen un emplaçament concret: La màgia del gel, Temps d’espectacle, Mercat de Nadal i arbre de Nadal, Nadal artesà, Nadal al Gaudí Centre i Hola 2018!. Altres tres àmbits agrupen espectacles i activitats disgregades. Es tracta de Passejant pel Nadal, amb actuacions de dinamització a càrrec de Buenafuente’s Actors i cercaviles itinerants de la companyia Actua Produccions; Reis Reus, l’arribada dels patges reials als carrers del centre i la rebuda a la Casa Rull amb recollida de cartes els 2, 3 i 4 de gener; i El Nadal més tradicional, que recull els principals esdeveniments organitzats per entitats locals.

L’encesa de llums

Les llums s’encendran del 24 de novembre al 6 de gener, de dos quarts de sis de la tarda a dotze de la nit tot i que els dies festius més assenyalats s’apagaran més tard. D’acord amb els representants dels carrers, tots els motius decoratius instal·lats són de tecnologia led i de llum blanca.

L’Ajuntament assumeix la decoració de les places Llibertat, Prim i Mercadal, i els motius decoratius en diferents barris. El pressupost de la il·luminació d’aquests espais és de 80.000 euros. La il·luminació de 20 carrers del centre ciutat és a càrrec dels comerciants, amb una subvenció municipal del 30%. La despesa elèctrica va a càrrec de l’Ajuntament. Una de les novetats destacades serà la campana que s’instal·larà a l’entrada de la plaça de la Llibertat pel carrer de Llovera, de vuit metres quadrats i una potència de 1.600 watts.

Mercats i la tartana d’El Tomb

Els mercats adaptaran els seus horaris per facilitar la compra la vigília d’alguns festius. Un any més, portaran a terme la campanya Vine, rasca i guanya, amb la que regalaran 16.500 euros en xecs de compra, 200 pernils, 100 lots de Nadal, 5.000 bosses de compra reutilitzables, 3 televisors i 5 lots d’estris de cuina. Durant tota la campanya, els mercats i els marxants realitzaran activitats d’animació, amb tallers infantils i pintacares, cercaviles musicals, màgia i espectacles teatrals. El Mercat Central també organitza el pessebre de clicks del 30 de novembre al 5 de gener. Un mostrador de 9 metres es transforma en un paisatge de Nadal de la mà de la Casa dels clicks.

El Tomb tornarà a oferir passejades en tartana tirada per cavalls, amb parada a la plaça de la Llibertat i al raval de Robuster, amb invitacions per compres realitzades als establiments adherits. I la plaça d’Evarist Fàbregas, pel que fa a El Pallol, acollirà un pessebre gegant o animacions amb autòmats, entre altres. Des de la Unió de Botiguers, Àlfred Pitarch destacava ahir la «importància de la promoció en la projecció que volem donar enguany a la campanya a nivell català».

Imatge de la pista de gel a la plaça de la Llibertat.

El Nadal convertirà carrers i places de Reus en un gran escenari a l'aire lliureOlívia Molet

tracking