Diari Més

Urbanisme

L'enderroc d'edificis al barri del Carme ampliarà la zona blava de Closa de Freixa

L’Incasòl tramita la llicència per executar les obres, que connectaran l’espai amb el carrer de Sant Jaume i on l’Ajuntament estudia habitatges protegits

Una imatge d'arxiu de l'àrea que abastarà l'enderroc i que permetrà guanyar places de pàrquing.

L'enderroc d'edificis al barri del Carme ampliarà la zona blava de Closa de FreixaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Incasòl ha sol·licitat a l’Ajuntament de Reus la llicència d’enderroc necessària per poder tirar a terra part dels immobles compresos entre els carrers de Sant Francesc, de Sant Benet i Closa de Freixa, ubicats al barri del Carme i pendents de demolició des d’anys enrere. A partir d’aquí, la previsió, segons ha pogut saber el Diari Més, és que les feines en aquest sentit comencin entre gener i febrer del proper 2018, i que hagin conclòs aproximadament en tres mesos i amb l’arribada de l’estiu, un pèl abans dels terminis que s’havien anunciat en primer terme.

L’obra servirà, és enllà de per posar fi a qüestions relacionades amb l’ocupació il·legal, la proliferació de coloms i altres plagues o l’acumulació de brutícia als immobles i el seu entorn, també per obrir el pas entre els carrers Sant Jaume i Closa de Freixa, i reservarà espai a l’ampliació de la zona blava que es localitza en aquest punt o per a altres tipus d’equipaments encara pendents d’estudi.

Un cop amb l’enderroc consumat i el solar net i tancat, i tal i com concreta el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, el consistori es planteja «a més curt termini, ampliar l’espai d’aparcament». I, «a mitjà termini, és també la nostra voluntat, sigui amb inversió pública –de la Generalitat o del mateix Ajuntament de Reus– o bé privada, que aquí comenci a haver promoció d’habitatge públic». «Si no hi ha cap projecte immobiliari imminent damunt la taula», amb tot, «de moment ampliaríem simplement la zona blava», precisa el regidor. La intenció, a grans trets, passa per donar a aquesta àrea un aire similar al que ha pres la plaça de la Patacada, reconvertida en «un espai assolellat, modern, ben integrat al barri».

«És important que es mogui»

Arza destaca que «aquesta és una intervenció que aireja la zona, que ara es comença a fer i que portarà també moviment immobiliari», i que «és important que un projecte com és el del barri del Carme, que és de gran abast, llarg i que fa anys que estava aturat, torni a moure’s de nou». L’inici de les obres haurà d’estar precedit d’un procediment de licitació impulsat per l’Incasòl i que encara no està en marxa però seria imminent, per adjudicar els treballs a l’empresa que se n’encarregui. La inversió, que no ha transcendit, abastaria uns centenars de milers d’euros.

La demolició dels edificis tindrà igualment altres efectes beneficiosos per al barri. Un d’ells, la desaparició de la gàbia trampa que Medi Ambient té instal·lada a la part superior d’un dels blocs afectats i que havia donat lloc a un grapat de queixes entre els veïns per l’acumulació de coloms. Un altre, la fi a alguns problemes d’ocupació que també havien generat inquietud a la zona.I a la degradació de les mateixes construccions, que es trobaven en un estat d’abandonament i proper a la ruïna com a conseqüència del pas del temps i de la manca de manteniment. La sol·licitud de la llicència d’enderroc –que va formalitzar-se fa poques setmanes– és el primer pas en ferm per tirar endavant les obres, després que l’Incasòl confirmés a mitjans del passat mes de juliol, en una informació que va avançar aquest rotatiu, la previsió de la Generalitat d’engegar els tràmits pertinents per dur a terme la demolició dels edificis d’aquestes illes.

tracking