Diari Més

El Drac de Reus celebra 25 anys amb una jornada maratoniana

El Ball de Diables va organitzar activitats durant tot el dissabte

Jornada per celebrar els 25 anys del Drac de Reus.

Festa del 25è aniversari del DracDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant les festes de Misericòrdia de l’any 1992 el Drac de Reus va fer la seva primera aparició en públic. Després de ser creat el 1991 per l’artista reusenc Albert Macaya, el Ball de Diables va aprofitar les festes del 400 aniversari de la coronació de la patrona reusenca per presentar en societat la seva nova figura.

Per celebrar els 25 anys de la figura de foc, els Diables reusencs van organitzar una jornada maratoniana aquest dissabte. Des de les 11:00h, el Drac es va acompanyar dels seus padrins, la Mulassa de Reus i lo Fardatxo de Rasquera, i dels dracs Dragonina de Constantí, el Drac de Sant Roc, el Drac de Valls, el Drac de Vilafranca, el Drac Ceballot de Montornès, el Drac del Castelló, lo Drac Carrincló de Lleida i el Drac Dragut de Pineda de Mar. Totes les bèsties van lluir en la plantada a la Plaça Mercadal al matí i en les posteriors cercavila i enceses pels carrers del centre de la ciutat.

El Ball de Diables de Reus, entitat portadora del Drac, també va organitzar diverses activitats destinades als petits, com ara tallers infantils, mostres de jocs tradicionals i una trobada de dracs fets per nens i nenes. Durant la jornada també es va celebrar una trobada d’antics portadors del Drac de Reus, i es va amanir amb un dinar popular de bou i arròs amb totes les colles convidades i un ball folk per tancar la festa.

tracking