Diari Més

En marxa tots els projectes de l'acord amb el PSC, tret de la Boca de la Mina

Les obres al Castell del Cambrer i al pàrquing del barri Gaudí estan aprovades, i els pressupostos participatius ja han arrencat

L'asfaltament del pàrquing del barri Gaudí evitarà les contínues inundacions.

En marxa tots els projectes de l'acord amb el PSC, tret de la Boca de la MinaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres setmanes després que el PSC i el govern municipal anunciessin un acord per desbloquejar 2,7 milions d’euros d’inversió en diferents iniciatives, totes les que depenen del consistori ja estan en marxa excepte l’arranjament del passeig de la Boca de la Mina. Els projectes de reforma del Castell del Cambrer i del pàrquing del barri Gaudí ja han estat aprovats i es troben a hores d’ara en fase d’informació pública, mentre que els pressupostos participatius van arrencar el passat dilluns. En el darrer ple es van aprovar totes les modificacions de crèdit que faran possible el finançament dels projectes, reinvertint romanents de tresoreria de l’exercici del 2016.

Una de les principals inversions de l’acord era la reserva de 750.000 euros perquè la ciutadania en decidís el destí mitjançant un procés participatiu, iniciativa que arrenca d’un compromís amb la CUP a què es va arribar en l’aprovació dels pressupostos de 2016. La regidoria de Participació Ciutadana va donar-hi el tret de sortida a principis d’aquesta setmana, obrint el web participa.reus.cat, i presentant-lo a la ciutadania juntament amb totes les instruccions per començar a recollir propostes, que ja es podran presentar a partir del pròxim dilluns 27 de novembre.

Una altra de les partides desbloquejades són els 170.000 euros de les obres per recuperar el Castell del Cambrer, l’edifici més antic conservat a la ciutat, construït el segle XII. Després de les obres de remodelació l’espai, que havia acollit l’Arxiu Municipal, passarà a denominar-se Centre Cultural Castell del Cambrer i es destinarà a usos institucionals, cívics i culturals. Actualment només s’utilitza la planta baixa de forma puntual. El projecte es va aprovar el passat 6 de novembre mitjançant un decret del regidor d’Urbanisme, i es preveu que les obres comencin el primer trimestre de l’any que ve.

El 31 d’octubre es va aprovar també –amb un decret del regidor de Via Pública– la segona fase de les obres de pavimentació del pàrquing del barri Gaudí, que solucionarà els continus problemes d’inundacions dels que es queixaven els veïns, i dotaran l’àrea d’una zona delimitada per a la higiene dels gossos. Les obres comportaran una inversió de 40.594 euros i consistiran en el rebaix del terreny, l’asfaltament, l’organització de la zona en diferents places d’aparcament i la connexió amb la primera zona ja executada a través d’unes voreres de formigó. La previsió és que les obres estiguin acabades abans del segon semestre de l’any vinent.

Quedarà pendent el projecte que concentra la major part de la despesa: la millora i la recuperació de que la reforma del passeig de la Boca de la Mina, que rebrà una inversió d’1,7 milions d’euros a través de l’acord amb el PSC. La redacció del projecte, que té gran complexitat, es licitaria abans d’acabar l’any. L’acord contemplava també l’atorgament de 150.000 euros per l’ampliació del Centre de Lectura, l’execució del qual depèn de l’associació i no del consistori.

tracking