Diari Més

Infraestructures

El CMQ assumirà la reforma de l'antic hospital de Reus per traslladar-s'hi

El contracte de lloguer permet fer-se càrrec de la rehabilitació en lloc de pagar la quota per usar l’espai, que quedarà en benefici de Reus Serveis Municipals

La previsió és que les obres comencin abans de principis del 2018.

El CMQ assumirà la reforma de l'antic hospital per traslladar-s'hiOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell d’administració de Reus Serveis Municipals va donar llum verda aquest dijous a la formalització del contracte d’arrendament necessari per al trasllat de l’activitat del Centre Mèdic Quirúrgic (CMQ) des de la Clínica Fàbregas que ara ocupa fins a les dependències de l’antic hospital on properament s’establirà. El detall de l’acord preveu que el CMQ podrà fer-se càrrec de la rehabilitació de la seva futura seu en lloc d’abonar un lloguer per instal·lar-s’hi.

El calendari previst per consumar el moviment, que fixava la sortida de l’espai de la Clínica Fàbregas entre el setembre i el desembre del 2018, es manté, tal com confirmaven aquest dijous fonts municipals. A principis de desembre hi havia previst inicialment el judici per la demanda de desnonament que la família Fàbregas va presentar amb la voluntat d’accelerar la sortida del CMQ de l’edifici del carrer Gaudí. Al llarg d’aquest temps, el CMQ ha continuat abonant l’import de les quotes per considerar que el contracte de lloguer es manté encara vigent.

El CMQ ja ha redactat i lliurat a Reus Serveis Municipals dos documents necessaris per fer efectiu el trasllat: el Pla funcional i el Plec de clàusules administratives i tècniques per a la contractació del servei de redacció del projecte i direcció de les obres d’adequació de l’edifici.

Amb l’acord del consell d’administració, l’Ajuntament avança en la planificació del CMQ de traslladar l’activitat ambulatòria, al qual cosa afecta els serveis de cirurgia ambulatòria, urgències, consulta externa i exploracions complementàries. El CMQ mantindrà a les noves instal·lacions de l’Hospital Sant Joan les consultes externes, la planta d’hospitalització i totes les intervencions de mútues i privat que requereixin d’ingrés. Així, l’activitat assistencial del CMQ es reubicarà al que va ser l’edifici de consultes externes de l’antic hospital, a la confluència dels carrers de Jacint Barrau i Vapor Nou. Es tracta d’una construcció en 8 plantes –dues soterrades, una planta baixa, una planta entresol, tres plantes pis i una planta coberta tipus àtic– amb un total de 3.555,56 metres quadrats.

Fruit de l’acord del consell d’administració de Reus Serveis Municipals, les obres de l’edifici –que han d’iniciar-se entre finals d’any i principis del 2018–es detallaran en el contracte, que tindrà característiques del contracte d’arrendament d’immoble i del contracte d’obra; el projecte serà part integrant del contracte d’arrendament; i el cost de l’obra, en la mesura que substitueix la renda, quedarà reflectit en el contracte d’arrendament. En finalitzar el termini de l’arrendament, l’obra quedarà en benefici de Reus Serveis Municipals.

tracking