Diari Més

La Font del Canal estrenarà nova 'pell' feta amb panells de fibra de vidre

La cobertura imitarà l’anterior i està pensada per resistir la intempèrie i l’efecte de l’aigua i del clor

El deteriorament que patien va portar l'Ajuntament a despenjar les planxes i deixar el vas a la vista.

La Font del Canal estrenarà nova 'pell' feta amb panells de fibra de vidreDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El revestiment del vas exterior de la Font del Canal, conformat d’inici per un seguit de plaques metàl·liques que el pas del temps i la humitat havien anat deteriorant i desprenent, i que van ser finalment retirades deixant a la vista l’estructura de formigó de la plaça, serà reemplaçat. L’Ajuntament col·locarà en el seu lloc una nova cobertura imitant l’original i realitzada amb panells de fibra de vidre «que resisteixen la intempèrie i l’efecte dels productes necessaris per al tractament de les aigües», tal com concreten fonts municipals. El pressupost del projecte per dotar la font d’una nova pell, tal com la descriu el decret que va originar-la, és de 60.404 euros, i actualment es troba en la fase d’exposició al públic.

De fet, les planxes metàl·liques van començar a llevar-se de la font durant el primer semestre del passat 2016, a través de la intervenció de Brigades Municipals. Des de l’Ajuntament explicaven en aquell moment que el mal estat de les plaques podia atribuir-se al contacte continuat amb el clor que s’aplica a l’aigua de la font, i que havia acabat rovellant-ne la superfície.

La intervenció de retirada de les planxes estava llavors contemplada dins el programa d’inversió de manteniment de la ciutat, tot i que no hi havia previst cap moviment per recuperar-les en «trobar-nos amb altres actuacions pendents que són més urgents». Només unes poques plaques sí que van ser reemplaçades sobre la marxa: les que cobrien una sala petita on es localitza la bomba d’aigües i que van canviar-se per una nova reixa amb la funció de deixar permanentment tancat aquest espai. La base de formigó, que va sortir a la llum, representava «per ell mateix un element estètic» també sense les plaques.

Un punt concorregut de la ciutat

Ha estat enguany quan, ara sí, el consistori ha plantejat la inversió per recobrir la font amb un sistema més innovador i que no distorsionarà la imatge que havia lluït anteriorment la Font del Canal, característica per les seves formes i molt visible tant per les dimensions com per ubicar-se davant de l’estació d’autobusos, una de les portes d’entrada del turisme al municipi.

La Plaça del Canal –on es localitza la Font del Canal–va quedar inaugurada l’any 2007, i el conjunt escultòric commemora un fet històric singular: l’inici de les obres de construcció, 200 anys enrere, d’un canal navegable entre Reus i el Port de Salou.

tracking