Diari Més

L'Ajuntament pagarà 105.000 euros de sobrecost pel pavelló del Ciutat de Reus

El consistori decideix no recórrer una sentència que l’obliga a abonar aquesta quantitat a Transcornejo, l’empresa constructora de l’equipament

Serà l'últim capítol d'un litigi que va començar quan l'empresa va reclamar 196.236 euros al consistori pels costos afegits.

L'Ajuntament pagarà 105.000 euros de sobrecost pel pavelló del Ciutat de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus acatarà una sentència judicial que l’obliga a pagar 104.889 euros del sobrecost de les obres del poliesportiu lleuger del CEIP Ciutat de Reus. La Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va resoldre el passat setembre que el consistori reusenc ha de transferir aquesta quantitat a Transcornejo, l’empresa constructora de l’equipament, en concepte dels costos afegits que li va suposar la construcció de l’equipament. Segons han explicat fonts municipals a aquest diari, encara no s’ha acabat el termini per interposar un recurs però la corporació no té intenció de fer-ho i, per tant, la sentència serà ferma en els propers dies.

Aquest serà l’últim capítol d’un llarg litigi judicial que va començar quan la companyia va reclamar al consistori l’abonament de 196.236 euros per l’«excés d’obra» que li van suposar les instal·lacions esportives d’aquesta escola situada al barri Gaudí, que es van inaugurar l’any 2010. L’Ajuntament es va negar a fer el pagament i l’empresa va decidir portar el cas als jutjats, que finalment han donat la raó a Transcornejo en part. Han estimat que tenien dret a la compensació econòmica, però l’han rebaixada gairebé a la meitat.

En aquesta darrera sentència, formulada el 14 de setembre passat, el jutge considera provat «sense cap mena de dubte, que la direcció facultativa tenia coneixement de les obres i no es va oposar a que s’executessin, cosa que equival a una acceptació tàcita». D’altra banda, afirma que «no s’acredita l’existència de defectes en l’execució de l’obra», amb excepció d’alguns de menors que es mencionen en la sentència, i que han provocat que es rebaixi en uns 5.000 euros la quantitat demanada inicialment per l’empresa, que ja s’havia rebaixat considerablement en sentències anteriors del mateix cas.

El jutge desestima l’argument principal de la defensa de l’Ajuntament, que afirma que el contractista s’havia d’ajustar al projecte i als plecs de condicions, i que les modificacions s’havien d’autoritzar per escrit, cosa que no es va fer. En aquest sentit el jutge afirma que, tot i estar d’acord amb aquest plantejament, el consistori tindria un «enriquiment sense causa» si no pagués els treballs que, tot i no haver-se encarregat formalment, van beneficiar les obres i es van fer d’acord amb les seves instruccions i amb el seu consentiment.

Dos de fets, un de pendent

L’abril passat va fer set anys que es va inaugurar aquesta instal·lació. Es va construir amb un pressupost de 1.094.065 euros, finançat en part a través del Fons Estatal d’Inversió Local. Juntament amb el poliesportiu lleuger del CEIP Alberich i Casas, que es va inaugurar el mateix any, són instal·lacions ideades per donar servei a l’escola on estan construïdes, però també per facilitar la pràctica esportiva i la realització d’actes cívics i culturals entre els veïns del seu entorn. Tenen una pista coberta de paviment sintètic i dos vestidors. Un any després que s’inauguressin es va presentar el projecte d’un altre poliesportiu lleuger al CEIP Cèlia Artiga, al barri Sol i Vista, l’execució del qual ha estat reclamada recentment pels veïns.

tracking