Diari Més

La Llibertat tornarà a acollir la pista de patinatge sobre gel per Nadal

La campanya inclourà de nou el tradicional Mercat de Nadal del Mercadal i probablement no repeteixi el tobogan que s’havia instal·lat el passat 2016

Una imatge d'arxiu de patinadors a la pista.

La Llibertat tornarà a acollir la pista de patinatge sobre gel per NadalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pista de patinatge sobre gel que, des del 2015, ocupa un lloc a Reus durant la campanya de Nadal, tornarà a fer les delícies de petits i grans enguany, de nou a la darrera ubicació, la de la plaça de la Llibertat. A l’espera de tancar el contracte i que l’Ajuntament presenti la programació íntegra per a aquestes dates, si no hi ha cap canvi d’última hora, la pista hi serà però molt probablement no estigui acompanyada del tobogan gegant que l’any passat va estrenar-se. Segons dades del mateix consistori, al desenllaç del Nadal 2016 un total de 20.870 persones –xifra que representava un increment del 17% respecte al 2015– havien passat per aquestes dues activitats, entre els mesos de novembre i gener. En total, uns 500 metres de la Llibertat acolliran propostes vinculades a les festes i el tradicional Mercat de Nadal continuarà a l’espai del Mercadal.

Les dues últimes campanyes de Nadal han deixat sensacions molt positives a l’Ajuntament i a la ciutat. Al 2015, el Conte de Nadal va convertir la capital del Baix Camp en un gran parc temàtic inspirat en els contes infantils i en va tematitzar el centre per oferir al visitant una experiència integral que vincula el comerç i la cultura amb la tradició. L’any passat, Reus, un Nadal de somni va fer realitat «diversos somnis de Nadal» a un grapat de localitzacions del nucli.

Al 2016, la xifra d’usuaris als pàrquings municipals també va créixer durant la campanya de Nadal, amb un total de 157.809 vehicles, i més de 60.000 persones van passejar per davant els punts del sevei Reus Wifi durant 15 dies del mes de desembre on es va fer el recompte. En la mateixa campanya, el consistori va realitzar 1.015 enquestes a l’oficina de turisme del Gaudí Centre, al punt d’informació de l’Agència Reus Promoció, i de forma itinerant pel centre de la ciutat per conèixer millor el perfil dels visitants de la ciutat i els seus hàbits. Segons es desprenia de les dades, el més valorat és l’enllumenat dels carrers (27,7%), seguit de Mercat de Nadal (23%), l’animació carrer (18%), la pista de patinatge sobre gel (18,4%), el tobogan (7%) i el Gastronadal (5,8%).

Les llums al carrer

L’Ajuntament de Reus va obrir ahir a concurs a finals de setembre el contracte de subministrament de l’enllumenat ornamental de Nadal, pel qual havia fixat un límit de despesa de 81.312 euros amb IVA inclòs. El lot més car –32.428 euros de límit– correspon al lloguer i la instal·lació de 361 guirnaldes de 10 metres de llarg per col·locar als 89 arbres del Tomb de Ravals, entre altres espais de la ciutat que es guarniran d’aquesta manera.

tracking