Diari Més

Promoció

La 21a Fira de l'Oli DOP Siurana presenta un ampli ventall d'activitats i tallers

L’acte més popular serà l’esmorzar de la Festa de l’Oli Nou on es preveu servir unes 3.000 racions de pa artesà, embotit, avellanes i coca dolça

Un instant de la presentació enològica ahir.

La 21a Fira de l'Oli DOP Siurana presenta un ampli ventall d'activitats i tallersOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Divendres i dissabte, la plaça de la Llibertat acull la 21a Fira de l’oli DOP Siurana, un certamen organitzat per l’Agència Reus Promoció, el Consell Regulador de la DOP Siurana i la Unió Corporació Alimentària de Reus, en el que són presents els productors més importants de la DOP Siurana. La Fira, en la que aquest any participen 18 dels productors més importants de la DOP Siurana també presenta una vessant lúdica i diversitat d’actes programats pels assistents.

En particular, entre el gruix dels actes, destaca que el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, organitza dissabte, una jornada tècnica, adreçada a professionals i públic general, amb el títol «L’oli d’oliva i la pedagogia dels bons hàbits alimentaris». Altres activitats tindran lloc a l’espai «Glopets d’oli» per difondre la cultura de l’oli. Seran tallers pràctics al voltant de d’aquest producte i l’olivera: degustacions i cates, taller de conserva casolana d’olives, taller de manteniment d’oliveres en un jardí, taller de cuina de l’oli. El Gremi de forners de Reus i Baix Camp compta amb un estand propi, en el que es podrà trobar el pa de Mestral i la coca de sucre. El Gremi elabora el pa i la coca que es serveix durant l’esmorzar popular, i participa al berenar del divendres a la tarda.

El divendres, de cinc a set de la tarda, tindrà lloc el berenar de pa amb oli i xocolata amb l’objectiu de divulgar el coneixement i el consum d’oli d’oliva verge recuperant un berenar tradicional. Es conviden tots els nens i nenes del cicle infantil de Primària de les escoles de Reus, i dels municipis de la DOP Siurana.

L’acte més popular de la Fira es realitza el dissabte al matí, a partir de les 10 h, en que té lloc la Festa de l’oli nou, que consisteix en un esmorzar degustació de l’oli nou per a tots els assistents. Està previst que es serveixin 3.000 racions d’esmorzar que consistirà en pa artesà de forner, acompanyat de tomacons, embotit, avellanes i coca dolça, tot regat amb oli nou DOP Siurana. També tindran lloc visites guiades a l’exposició L’elixir Daurat al Museu d’Art i Història.

tracking