Diari Més

Mobilitat

El pàrquing de la plaça Prim apujarà el preu per dia a 3,95 euros

L’increment d’1 euro s’aplicarà a usuaris de rotació a partir del 21 de novembre i evitar-lo és possible amb la P-app d’Interparking

Una imatge d'un cotxe accedint a l'interior de l'equipament per la rampa d'entrada.

El pàrquing de la plaça Prim apujarà el preu per dia a 3,95 eurosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aparcar el cotxe a la plaça Prim costarà, a partir del proper 21 de novembre, 3,95 euros en lloc dels 2,95 que el pàrquing havia estat cobrant als usuaris de rotació –els no abonats– per 24 hores d’estacionament al llarg dels últims anys, i que el convertien en el més assequible del centre i del global del municipi en aquest concepte, i un dels més concorreguts. Esquivar el nou increment d’1 euro per dia sempre serà possible, això sí, per a aquells conductors que es descarreguin al telèfon la darrera P-app de l’empresa concessionària de l’aparcament, Interparking Hispania SL, i registrin les seves dades i les del seu vehicle al formulari de l’aplicació mòbil, de manera que puguin ser reconegudes en l’accés a les instal·lacions. La pujada de tarifa, que suposa un augment del 34% respecte al preu inicial, pràcticament iguala el preu per dia del pàrquing de la plaça Prim i el dels pàrquings de la xarxa municipal que gestiona Reus Mobilitat i Serveis, i que aquest any 2017 han mantingut el màxim diari en els 4 euros.

Fonts del mateix aparcament confirmaven aquest dimarts que el pas dels 2,95 als 3,95 euros es farà efectiu la setmana vinent, i que aquest no portarà associat cap canvi en el preu ni en les condicions dels abonaments. I apuntaven que, en els propers dies, hi ha previst reemplaçar la cartelleria de l’exterior del pàrquing per indicar el nou sistema. De fet, a les portes que es troben les diferents plantes a l’escala interior de l’equipament ja es van penjar, el vespre d’aquest dilluns, indicatius on s’avisa de la modificació i s’informa de l’opció de descarregar-se aquesta aplicació per continuar pagant 2,95 euros.

En els darrers mesos, i des de l’estiu del passat 2016, Interparking havia estat executant treballs de millora a l’aparcament, relacionats amb els sistema de climatització, les barreres d’entrada i sortida, el tancament de la zona de l’ascensor i l’accés a les escales amb una estructura de vidre o l’adaptació al funcionament sense vigilant in situ en horari nocturn, amb la col·locació de persianes. I havia començat a difondre i implementar avantatges per hores adreçats als usuaris que fessin servir la P-app de la mateixa empresa. L’aparcament té capacitat per a més de 340 vehicles.

El litigi obert amb l’Ajuntament

En condicions normals, el canvi de preus del pàrquing de la plaça Prim, en tractar-se d’una concessió, hauria d’haver-se sotmès a la votació del ple abans d’aplicar-se. Això no ha estat així aquest cop, amb tot, a conseqüència del litigi que Interparking i Ajuntament mantenen obert des d’anys enrere i que va originar-se amb l’entrada en vigor de la llei estatal que obliga els aparcaments a cobrar els seus usuaris per minuts d’estada del vehicle i no per hores o per fraccions, com s’havia fet anteriorment. A la normativa, l’Ajuntament va adaptar-se mitjançant la divisió de la tarifa que s’aplicava llavors entre els 60 minuts. La concessionària, però, reclamava un increment del preu per minut en entendre que la nova tarifació comportava una disminució d’ingressos que trencava l’equilibri financer establert per contracte, i que Interparking xifrava en un 23%. L’Ajuntament no la va acceptar i tot plegat va arribar a judici, sense que s’hagi assolit encara una resolució amb caràcter definitiu.

tracking