Diari Més

Equipaments

El Cèlia Artiga reclama el polilleuger en les inversions al barri Sol i Vista

El projecte, presentat pel tripartit municipal en la precampanya del 2011, va quedar en punt mort amb l’esclat de la crisi

Imatge virtual del poliesportiu lleuger tal i com el preveia el projecte presentat el 2011.

El Cèlia Artiga reclama el polilleuger en les inversions al barri Sol i VistaAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Mares i Pares del CEIP Cèlia Artiga ha reclamat al consistori l’execució de les obres del poliesportiu lleuger d’aquesta escola. El govern tripartit municipal (PSC-ERC-ICV) va presentar públicament aquest projecte a principis del mes de maig del 2011, en plena precampanya de les eleccions al consistori reusenc. Des de llavors, la construcció de l’equipament ha quedat guardada en un calaix, juntament amb molts altres projectes que van quedar en punt mort coincidint amb l’esclat de la crisi.

L’associació de pares d’aquest col·legi de Sol i Vista considera que l’arribada de la inversió del Pla de Barris és «un bon moment per executar-lo i així millorar la convivència i la salut amb l’esport». Així ho van fer saber els veïns d’aquesta urbanització als representants municipals quan el passat dijous van visitar-los per presentar el projecte d’obres. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer i el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, van traslladar-los que, tot i que el poliesportiu lleuger forma part de la llista de projectes pendents en aquest i en altres barris, a hores d’ara no és una prioritat.

Sí que ho era, en canvi, l’execució de la reforma dels carrers Almirall Requesens, Entença i de trams de Roger de Llúria i de Nelson Mandela, que està vinculada a una subvenció de mig milió d’euros de part de la Generalitat que expiraria el proper juny. Tal com va avançar aquest diari, el govern municipal s’ha compromès a estudiar l’execució d’una segona fase d’obres que acabaria d’arranjar els trams de carrer que ara s’han començat, allargant la remodelació fins a la carretera d’Alcolea.

Pendents del MIEM

El consistori està treballant hores d’ara en la redacció del Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals, que determinarà quines són les prioritats de Reus pel que fa a aquest tipus d’equipaments. Aquest document és un dels que determinarà la importància estratègica del poliesportiu lleuger del CEIP Cèlia Artiga, que seria el tercer pavelló municipal d’aquestes característiques després dels que es van construir el 2010 annexos als CEIP Ciutat de Reus i Alberich i Casas.

L’AMPA del Cèlia Artiga ha fet incís en què, a banda de donar servei a l’escola en horari lectiu i en les activitats extraescolars, l’equipament seria un benefici per l’activitat física i cultural del barri. Afirmen que donaria servei als barris Sol i vista i Pelai per a que gent de totes les edats puguin practicar algun esport o puguin fer activitats com balls i teatre. «També es podria fer servir pels festivals de Nadal i altres festes tradicionals que es fan a l’escola i al barri», afirmen.

El projecte presentat el 2011 preveia una inversió propera als 1,9 milions d’euros per la construcció del poliesportiu lleuger de l’escola Cèlia Artiga i per l’ordenació urbanística del voltant del centre educatiu. El pla fixava un termini d’execució de 14 mesos a partir de l’inici de l’obra. A diferència dels altres polilleugers que s’han construït a la capital del Baix Camp, aquest preveia una pista de parquet, la qual cosa el faria apte per al patinatge.

tracking