Diari Més

Unionistes i independentistes comparteixen plaça a Reus en una concentració per la unitat d'Espanya

Un cordó policial ha separat els dos grups, que han intercanviat cants i insults

Concentració per la unitat d'Espanya a Reus, que ha coincidit amb un grup d'independentistes.

Concentració unionista a ReusGerard Faiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 150 persones s’han trobat, aquest dissabte a la nit, a la plaça del Mercadal del Reus en una concentració per a la unitat d’Espanya. Alguns dels manifestants hi han acudit acompanyats amb banderes espanyoles i alguna senyera. La cita unionista, que s’havia convocat per les xarxes socials i de manera espontània, ha coincidit amb un grup d’independentistes que s’han aplegat davant l’Ajuntament reusenc com a resposta a la concentració espanyolista. Davant d’això, diversos agents dels Mossos d’Esquadra han hagut de fer una barrera entre els dos grups de manifestants per tal d’evitar problemes.

L’acte s’ha desenvolupat sense incidents, tot i que unionistes i independentistes han protagonitzat enfrontaments verbals, escridassades i intercanvi de càntics i insults. De nou, els més escoltats entre la massa espanyolista han estat els que carregaven contra els membres del govern i el President cessats pel govern estatal. Davant els crits de ‘Puigdemont, a prisión’ o ‘Iros a Bruselas’, els independentistes han respost amb ‘Puigdemont, President’ i ‘Llibertat’. Els unionistes també han carregat contra l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, amb cants com ‘Pellicer, cabrón, España es tu nación’ o ‘Alcalde, traidor, Reus es español’. També han rebut insults alguns dels periodistes que cobrien la manifestació, als quals han increpat cridant ‘No nos hagáis fotos’ o ‘TV3, manipuladora’.

Passada una mitja hora, el grup d’independentistes s’ha dissolt i els unionistes han posat rumb a la comissaria de la Policia Nacional de Reus. Durant tot el camí s’han repetit els càntics contra els polítics catalans i a favor de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i de la unitat d’Espanya. Un cop a la caserna del cos estatal, els manifestants han dedicat aplaudiments a dos dels agents que han sortit a saludar-los i que també han rebut l’agraïment personal d’alguns dels presents.

tracking