Diari Més

Urbanisme

L'aprovació de la reforma de quatre carrers engega el Pla de Barris de Sol i Vista

Les obres afecten Almirall Requesens, Entença i trams de Roger de Llúria i Nelson Mandela

Imatge virtual de l'estat que tindrà el carrer Almirall Requesens un cop acabin els treballs.

L'aprovació de la reforma de quatre carrers engega el Pla de Barris de Sol i VistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set anys després de l’aprovació del Pla de Barris per a les urbanitzacions Sol i Vista i Immaculada, l’Ajuntament de Reus ha aprovat el projecte que engegarà una petita part de les actuacions que s’hi projectaven. Es tracta de la remodelació de l’illa central del barri Sol i Vista, que comprèn els carrers Almirall Requesens, Entença i trams de Roger de Llúria i Nelson Mandela. La meitat del pressupost d’aquest projecte, que ronda el milió d’euros, estarà finançat per la Generalitat. A banda, s’invertiran uns 300.000 euros més en la reforma del clavegueram, una reivindicació històrica del barri que minimitzarà l’aparició de rates al voltant de la zona.

Després de la remodelació, el carrer de Roger de Llúria mantindrà els dos sentits de circulació en el tram des de la carretera d’Alcolea fins al carrer Josep Iglesias Fort, mentre que la resta de vials afectats passaran a tenir direcció única. Les obres eliminaran les barreres arquitectòniques i desplaçaran alguns llocs d’aparcament a altres zones del barri.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer; i el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, es va reunir ahir amb els veïns de la zona per presentar-los el projecte d’obres i per escoltar altres de les seves peticions. Entre aquestes hi ha el sanejament del barranc que voreja la urbanització, una tasca que és competència de l’Agència Catalana de l’Aigua. En aquest sentit, els representants municipals s’han compromès a traslladar la petició a l’ACA, sense descartar fer-hi actuacions puntuals d’urgència per part de l’Ajuntament.

D’altra banda, els veïns també han demanat que s’aprofitin les obres per acabar d’arranjar els carrers que només es remodelaran en part. Pellicer els ha assegurat que en aquests moments no hi ha dotació pressupostària per assumir aquestes obres, però que estudiarà en un futur una segona fase de treballs que contempli reformar els trams de carrers que connecten amb la carretera d’Alcolea.

tracking