Diari Més

FiraReus es transformarà durant dos dies en un parc temàtic de la neu

La fira experiencial Esquiades SnowFun permetrà provar el simulador d’esquí més innovador del món

L'accés a l'esdeveniment, presentat ahir, costa 3-5 euros i ja hi ha 2.300 invitacions confirmades.

FiraReus es transformarà durant dos dies en un parc temàtic de la neuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un parc temàtic de la neu envairà FiraReus aquest cap de setmana amb el desplegament de l’Esquiades SnowFun, una fira única a l’Estat, de les poques a nivell internacional amb les seves característiques i que durà a Reus, entre altres atractius en 36 expositors i 5.000 metres quadrats del Tecnoparc, un dels millors simuladors d’esquí del món. Arribat d’Alemanya, es podrà provar al territori per primera vegada l’11 i 12 de novembre. Una pista infinita d’snowboard, una de patinatge sobre gel i ulleres de realitat virtual completen l’oferta més tecnològica de la fira experiencial, «adreçada a tots els públics sense que hagin de ser esquiadors». Hi seran personalitats lligades a la neu, la muntanya i l’esport com ara Alfred Rodríguez Picó o Manel Fontanet. L’entrada tindrà un preu de 5 euros a taquilla i 3 en la compra anticipada online –fins aquest divendres 10–, i s’oferiran serveis gratuïts com massatges de Caldea o un encerat d’esquís, i sortejos. Impulsada per FiraReus i Esquiades.com, la fira comptava aquest dijous 9 amb 2.300 invitacions confirmades.

Xerrades i conferències, la presència de les principals estacions d’esquí de la península –com les andorranes Grandvalira o Vallnord– omplen un programa on no falten activitats com el mushing –trineus empesos per haskis siberians–, segways, karts elèctrics, push bikes i inflables, així com tallers de pintacares, màgia, videojocs o, fins i tot, monòlegs relacionats amb la neu. Ni un espai de tast de menjar i begudes. I un de networking amb un centenar de professionals i personalitats del món de l’esquí i el turisme de muntanya, com ara bloggers o esportistes d’elit.

Pel que fa a les estacions, any rere any aprofiten els mesos d’aturada de l’activitat per introduir novetats que millorin l’experiència. Si bé algunes es presentaran als pocs dies abans de l’obertura de pistes, les principals de la península ja n’han avançat algunes que es podran gaudir durant aquesta temporada d’esquí.

Baqueira Beret

L’estació de la Vall d’Aran, Baqueira Beret, ha dut a terme una renovació important en diversos aspectes. Un dels més destacats és la remodelació integral de la Cafeteria del Bosc. Situat a la cota 1.800, aquest espai ara ocuparà una única planta i tindrà una zona del self-service anomenada Free-Flow. L’oferta gastronòmica de la cafeteria també s’ha renovat, fent una aposta per la qualitat que es podrà degustar en els plats del dia, les carns a la brasa o les pizzes. A banda, s’ha ampliat el sistema de producció de neu, s’han renovat dues màquines trepitja pistes i s’han fet millores a pistes de Bonaigua, Baqueira, a la zona de l’SnowPark de Beret, en algunes pistes de Saumet i a la pista Cara Nord, on s’han eixamplat els espais més estrets per facilitar l’accés als esquiadors de nivell intermedi.

Espot, Port Ainé i Tavascan

Les estacions que s’agrupen sota el paraigua de Gran Pallars –Espot, Tavascan i Port Ainé– també ja han fet publiques algunes de les novetats. A Port Ainé, s’ha ampliat la terrassa de l’Hotel Port Ainé 200, s’han instal·lat nous paravents per l’acumulació de neu i nous elements de seguretat i senyalització. I s’ha fet una posada a punt del telecadira del Pic de l’Orri. A Espot, s’ha afegit un mini-bar exterior a la terrassa de Cota 2000, s’ha fet una revisió profunda del telecadira de La Roca i s’ha millorat la senyalització dels itineraris i les passejades en raquetes. A Tavascan s’ha traslladat la zona de les taquilles.

Boí Taüll

Boí Taüll ha centrat les novetats en tres eixos. D’una banda, s’adequat el sistema d’innovació i la neu artificial. També s’han dut a terme moviments de terra en les pistes i per últim, s’ha renovat un terç del material de lloguer, amb l’objectiu d’oferir una millor experiència als esquiadors que visitin l’estació del Pirineu lleidatà.

tracking