Diari Més

Mobilitat

Foment recupera la il·luminació dels accessos de la T-11 a Reus

Fonts de la subdelegació confirmen que operaris han començat a treballar a Bellissens i ho faran «de forma imminent» a la variant

Una imatge del tram on ahir s'executaven actuacions, a les fosques durant les darreres setmanes.

Foment recupera la il·luminació dels accessos de la T-11 a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Operaris han iniciat fa pocs dies les feines necessàries perquè es torni a il·luminar la rotonda que connecta la T-11 amb l’avinguda de Bellissens, i ho preveuen fer «de manera imminent» també a la connexió amb la C-14, la variant de Reus. Així ho concreten fonts de la subdelegació del govern a Tarragona, després que la presència de treballadors que reparaven cablejat dels fanals es fes visible ahir al migdia en un dels punts que, des de fa setmanes, es trobava completament a les fosques. Bellissens, que havia viscut una primera intervenció per recuperar la llum l’estiu passat –i n’ha viscut d’altres de successives arran d’episodis de robatori de cable–, torna a centrar ara treballs de reconnexió a la llum, tot i que des del Ministeri de Foment puntualitzen que aquesta «podria no veure’s immediatament perquè les feines s’allarguen alguns dies fins l’encesa».

Les mateixes fonts expliquen que «s’estan delimitant unes zones prioritàries per anar-hi actuant progressivament, a mesura que sigui possible». Bellissens ha estat la primera d’aquestes zones a Reus, abans de la variant. Una tercera zona entre les prioritàries es localitza ja dins el terme municipal de Tarragona i es correspon amb «la N-240 en direcció a Valls, a la zona de la Creu Roja, on miraran de dotar la via amb l’enllumenat i posar-ho en marxa». «No hi ha cap calendari sinó que es va actuant allà on és necessari. Als punts on és més fàcil fer-ho, perquè no cal fer una canalització nova, serà més ràpid. I si cal fer les canalitzacions, els treballs duraran més», apunten des de la subdelegació, on subratllen que «es tracta de delimitar zones prioritàries i actuar-hi a mesura que es tingui capacitat per a fer-ho».

Reposar el cablejat

Les feines passen bàsicament per «reposar el cablejat en els casos en què aquest havia estat sostret dels punts d’il·luminació i se n’ha de col·locar de nou» i per «canviar el fanal –és a dir, la part que emet la llum, com podria ser una bombeta en altres casos– si és que està trencada o que ha deixat de funcionar per alguna causa».

Al seu moment, des de Foment van atribuir la problemàtica de la manca d’il·luminació als accessos de la T-11 a Reus pels robatoris de cablejat.

En un comunicat, la Cambra de Reus va posar de manifest el passat 4 de setembre que «una variant d’aquesta importància, amb la densitat de trànsit que registra i amb interseccions tan concorregudes com són les carreteres d’Alcolea, Salou, Bellissens, Tarragona o Montblanc no pot tenir aquestes deficiències en la il·luminació» perquè, més enllà de la qüestió estètica, «hi ha en joc la seguretat». I subratllava que «l’enllaç de l’Aeroport amb la carretera de Tarragona en aquestes dates registra un notable augment de circulació de vehicles, especialment de transport públic» en forma de l’increment de les freqüències, per exemple, en les connexions de bus entre Reus i Tarragona. Des de la subdelegació reconeixen que aquest «és un nus important» i per això «s’hi actuarà en pocs dies».

Diferent és la situació del tram de carretera que enllaça la T-11 i l’AP-7, sense il·luminació des d’anys enrere i que ha quedat a les fosques per la «necessitat d’estalvi energètic». En la resposta del govern a una pregunta Congrés, Foment precisava que aquest punt «no és igual» a la resta i recordava que «des del setembre de l’any 2015 es mantenen apagats els trams d’autovia que presenten una intensitat mitjana diària inferior a 80.000 vehicles per dia».

tracking