Diari Més

Cultura

Una ruta teatralitzada recrearà les picabaralles entre Reus i Tarragona

Es reviuran tres episodis ocorreguts entre el 1349 i el 1868 al centre de la capital del Baix Camp

Representació en 3D del convent de les Carmelites, escenari d'un dels episodis que s'expliquen.

Una ruta teatralitzada recrearà les picabaralles entre Reus i TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una ruta teatralitzada «diferent», que ajudarà «a explicar picabaralles històriques entre Reus i Tarragona que van esdevenir en una rivalitat política i comercial que dura fins avui en dia». Aquesta és la darrera proposta de l’entitat Ans Educació, que es podrà experimentar des d’aquest dijous 26 d’octubre i fins el 10 de novembre.

Tres personatges –un monjo carmelità, un Nunci Municipal i un vilatà medieval– transportaran els participants per diferents moments històrics tot revivint espais de la capital del Baix Camp que ja no existeixen. El punt de sortida és el convent dels Carmelites, a l’antic hospital de Sant Joan, víctima d’una crema el 1835. Els assistents acabaran «perseguint l’alcalde de Tarragona» de l’època, afirmen. El segon ens endinsa dins de la revolució antiborbònica del 1868, que va tenir un focus molt important a Reus. El darrer ens explica un assalt tarragoní a la muralla medieval reusenca, que es va produir el 1349.

La ruta ajudarà els assistents a descobrir petits racons de Reus fins ara desconeguts gràcies als mapes i a les representacions 3D creades per a l’ocasió. Es podrà veure com era el convent i també alguns mapes per a entendre com era la plaça Prim abans de la construcció del Teatre Fortuny.

L’objectiu de l’organització és «seguir mostrant episodis desconeguts als reusencs des d’una perspectiva vivencial i amena, per tal que hi continuïn participant les famílies, els grups de joves i els grans». Es faran durant els vespres i les nits a un preu de 3 euros, gratuït pels menors de 5 anys gratuït. Les reserves es poden fer al web de l’entitat o al seu Whatsapp 676 896 409.

tracking