Diari Més

Societat

Trenta-cinc parelles lingüístiques es trobaran a Reus per parlar en català

Les persones que estiguin interesades encara es poden inscriure al programa

Imatge dels participants durant la presentació de la 33a edició del programa Voluntariat per la llengua de Reus.

Trenta-cinc parelles lingüístiques es trobaran a Reus per parlar en catalàCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trenta-cinc parelles lingüístiques del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (CNL) van assistir, a la seu de Fundació Privada Reddis, a la presentació de la 33a edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Reus, aquest divendres 20 d'octubre.

La finalitat del programa és que els voluntaris inverteixen una hora setmanal en conversar, durant deu setmanes, per així guanyar seguretat i fluïdesa a l'hora de parlar en catalàmentre fan noves amistats i s'enriqueixen mútuament.

La tècnica responsable del programa, Rut Ortiz, va donar informacions i instruccions als participants perquè la seva experiència com a membres d'una parella lingüística resulti ben positiva. D'altra banda, M. Dolors Sardà, presidenta del CNL, va animar als participants a conversar en català per demostrar-ho en una sessió de valoració que es durà a terme al gener, un cop acabat el termini de deu setmanes en què les parelles lingüístiques s'hauran anat trobant regularment.

Les persones que estiguin interessades a participar-hi com a aprenentes o com a voluntàries poden adreçar-se al CNL de l’Àrea de Reus, situat al carrer de l’Àliga de Reus, 1, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). O a través del web.

tracking