Diari Més

Mobilitat

Reus engega la renovació de la seva flota de tretze autobusos urbans

Obren a concurs el contracte per adquirir els nous vehicles, que entraran en servei de forma esglaonada del 2018 al 2020

Imatge d'arxiu d'un dels vehicles que se substituiran en els propers tres anys.

Reus engega la renovació de la seva flota de tretze autobusos urbansOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa municipal Reus Transport ha posat en marxa la renovació de la seva flota de tretze autobusos urbans, que se substituiran de forma esglaonada en els propers tres anys. El consistori ha obert a concurs el contracte pel subministrament dels nous vehicles. Aquest inclou també les despeses de manteniment i de la pòlissa d’assegurança durant els deu anys pròxims a l’entrada en funcionament.

La licitació és un pas definitiu a nivell burocràtic, però els usuaris encara podrien trigar poc més d’un any a poder pujar als nous autobusos. L’empresa guanyadora tindrà de termini fins el 10 de novembre de l’any que ve per a lliurar els primers cinc. Això sí, quan ho facin, aquests estaran llestos per circular. Els cinc següents arribarien com a molt tard el 9 de febrer de 2019, i els tres darrers ho farien abans del 13 de juny del 2020.

Tal com van manifestar els responsables municipals quan es va aprovar el projecte de renovació de la flota, l’arribada esglaonada dels vehicles obeeix a la dificultat de fer front de cop a la despesa que suposa.

Més car llogar que comprar

Reus Transport permet a les empreses la possibilitat d’oferir els tretze vehicles en format de compra-venda o de lloguer per 10 anys. Un cop analitzades les ofertes, els responsables municipals decidiran si es decanten per una opció, per una altra, o per adquirir-ne uns quants de lloguer i uns altres de compra.

El preu màxim de les ofertes depèn de la modalitat, i es dona la circumstància que el preu màxim és més alt per llogar-los que per comprar-los. En el cas de les d’arrendament, és de 8.408.344 euros sense IVA que podria pujar fins als 10.090.012 euros si Reus Transport hi introdueix possibles modificacions, una de les quals seria el subministrament de dos vehicles més a la flota. El preu inclou les despeses de lloguer dels vehicles pels 10 anys –4.736.160–, el manteniment programat –2.808.000–, el no programat –366.095– i la cobertura de riscos dels vehicles –498.089–.

Pel que fa a la compravenda, el preu dels vehicles seria d’un màxim de 3.754.400 euros (288.800 per vehicle), i la resta de les despeses serien les mateixes que en el cas de l’opció d’arrendament.

Entre les especificacions tècniques dels vehicles hi ha que han de ser de pis baix, amb tres portes, d’entre 11,5 i 12,5 metres de llargada i d’un màxim de 3,2 metres d’alçada.

tracking