Diari Més

Cultura

Mishima i Aragall encapçalen el cicle de l'Associació de Concerts de Reus

Carabén: «Reus és una de les ciutats que ens ha recolzat des de sempre; és com casa nostra»

El líder de Mishima David Carabén durant la roda de premsa. A la seva esquerra, Carles Ivan Borràs.

Mishima i Aragall encapçalen el cicle de l'Associació de Concerts de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de pop rock Mishima i el tenor Jaume Aragall són dos dels noms més destacats del cicle de l’Associació de Concerts de Reus, que inclou una vintena d’actuacions repartides entre el proper 28 d’octubre i el 22 de juny de l’any que ve.

El líder de Mishima, David Carabén, ha manifestat la il·lusió de la banda per actuar per primer cop al Teatre Fortuny –el proper divendres 9 de febrer– en el concert que commemorarà el 25è aniversari de la Lliga contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

«És una de les ciutats més còmplices amb la història de Mishima. Mataró, Barcelona, Manresa i Reus són els llocs que ens han recolzat des de sempre i d’una manera més fidel. Fa molts anys que venim al Bartrina, i sempre s’han venut molt ràpid les entrades. Reus ho considerem com casa nostra», ha manifestat Carabén.

El concert tindrà «un format extens i acústic que ens permetrà fer un recorregut per gairebé tota la història discogràfica del nostre grup». Les entrades del concert costaran entre 13 i 25 euros i els beneficis aniran destinats a la lluita contra el càncer.

«El millor tenor de la història»

Un altre dels noms destacats del cartell és el del tenor Jaume Aragall, «història viva de l’òpera, a qui Pavarotti, Domingo, Carreras, Kraus i tothom han definit com el millor tenor de tots els temps, la veu més bonica». Són paraules del tenor reusenc Carles Ivan Borràs, que també ha manifestat el seu «goig» per ser el protagonista la gala lírica inaugural del cicle, el dijous 9 de novembre, acompanyat pel piano de Medir Bonachi.

Aragall participarà al cicle oferint unes classes magistrals de cant el 17 i el 20 d’abril al Círcol de Reus, «cosa que l’artista només havia fet fins ara en ciutats com Viena, Salzburg o Toquio», ha recalcat Borràs. Les classes acabaran amb un recital dels seus alumnes en què cantarà el mateix Aragall i també Borràs.

Després de la primera gala lírica, la segona la protagonitzaran la soprano Gisela Zivic i Ricardo Bernal. El cicle obrirà el proper dissabte 28 d’octubre amb l’Ensemble Vila-seca a l’auditori Josep Carreras, i la tancarà la Banda Simfònica de la Universitat de Stanford el divendres 22 de juny al Teatre Fortuny. Entre les altres propostes hi ha actuacions de les orquestres Camerata XXI i Händel, de la Sant Andreu Jazz Band, d’Accentus Trio o de Keybart Ensemble.

tracking