Diari Més

Successos

Detenen a Reus un membre d'un grup criminal dedicat al contraban de tabac provinent d'Àsia

Els Mossos han detingut quatre persones i totes han ingressat a presó. Els agents també han intervingut 1.100 caixes de tabac per valor de 2,5 milions d’euros

Els Mossos, en col·laboració amb l'Agència Tributària, també han

Detenen a Reus un membre d'un grup criminal dedicat al contraban de tabac provinent d'ÀsiaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb l’Agència Tributària, han desarticulat una organització criminal dedicada al contraban de tabac provinent d’Àsia. En total s’han detingut quatre persones, una d’elles a Reus. Els agents també han intervingut 1.100 caixes de tabac per valor de 2,5 milions d’euros, així com més de 500.000 euros en metàl·lic.

La investigació es va iniciar al maig després d’una informació policial que alertava d’una trobada a Barcelona entre persones integrants de diferents organitzacions dedicades a activitats il·lícites. Arran d’aquest fet, els agents van posar el focus en el presumpte líder d’una organització criminal que es dedicava al contraban de tabac i tenia col·laboradors que facilitaven l'encobriment de l'activitat.

Els agents van comprovar que el tabac de contraban provenia de països del sud-est asiàtic com Malàisia, Vietnam o Xina, però abans d'arribar a la destinació final -normalment al port de Barcelona- passava per altres països del continent africà. En aquests llocs l’organització també tenia col·laboradors que s’encarregaven d’enviar la mercaderia a Barcelona. D'aquesta manera evitaven els controls que acostumen a tenir les mercaderies que provenen directament del sud-est asiàtic.

El passat 5 d’octubre va atracar al Port de Barcelona un vaixell que, per les dades que es disposaven, podia transportar un contenidor ple de tabac per introduir il·legalment. El 16 d’octubre efectius de Mossos d’Esquadra i Vigilancia Aduanera van entrar al local on es va dipositar aquesta mercaderia i van localitzar i intervenir un total de 1.100 caixes de tabac per un valor d'uns 2,5 milions d'euros.

L’endemà, els agents van detenir el líder del grup criminal a Pozuelo de Alarcón. També es va detenir un home a Reus i un altre al Prat de Llobregat, així com una dona a Mataró. Els tres primers detinguts són de nacionalitat espanyola, mentre que la dona té nacionalitat romanesa. Els agents van fer dues entrades més a dos domicilis del líder de l’organització, a El Prat de Llobregat i a Sarroca de Bellera. En total, s’han intervingut 505.800 euros en metàl·lic, diferents mostres de tabac, 1.000 bitllets de loteria, així com documentació diversa que involucrarien a l’organització en fets similars durant els darrers mesos.

Els arrestats van passar a disposició judicial ahir al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de La Seu d’Urgell i el jutge va decretar presó provisional per a tots quatre. La investigació continua oberta i no es descarten altres detencions.

tracking