Diari Més

Degoteig de clients a les oficines bancàries de Reus per retirar diners en efectiu

Desenes de reusencs secunden la iniciativa de la Crida per la Democràcia i retiren imports de fins a 200 euros

Ramon Pàmies i Joan Moncusí mostrant les seves targetes de crèdit després de retirar 150 euros en un caixer del BBVA de la plaça Prim de Reus.

banc, degoteig, retirar, diners, bancària, client, efectiu, caixer, Reus, oficinaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les oficines bancàries de les principals entitats financeres s’han omplert de clients aquest divendres en resposta a la iniciativa de la Crida per la Democràcia. A la plaça Prim de Reus, on s’apleguen les seus centrals de La Caixa, Santander, BBVA i Banc Sabadell a la ciutat, des de primera hora hi ha un degoteig constant d’usuaris que retiren diners en efectiu i entren a l’oficina per fer consultes. Tot i que gairebé no es veuen cues arribant al carrer, a estones l’acumulació de persones a l’interior dels bancs és força important. Diverses persones preguntades per l’ACN han confirmat que han secundat l’acció i que han retirat imports de fins a 200 euros. A més, molts d’ells han assegurat que, de moment i a l’expectativa de com evoluciona la situació, mantindran els seus comptes en aquests bancs, si bé no descarten canviar d’entitat més endavant.

No hi ha grans cues ni aglomeracions, però la proposta d’acció directa de la Crida per la Democràcia s’està fent notar a les oficines bancàries de Reus. Les entitats de la plaça Prim, que acull seus dels principals bancs, registren aquest divendres un repunt d’activitat. Alguns reusencs admeten que han anat a l’oficina a realitzar tràmits convencionals, però n’hi ha d’altres que hi han anat expressament tot responent a la crida de retirar diners del caixer.

«No he vingut per casualitat. He tret 200 euros perquè volia col·laborar amb la crida», ha explicat el reusenc Noè Bofarull a les portes de l’oficina de la Caixa. Tot i que admet que li han sorgit «dubtes» de si seguir en aquesta entitat, ara per ara no tocarà els seus diners «pel bon tracte personal» que té amb el seu gestor. «Si canvien les coses, ja en parlarem», ha advertit.

Uns metres més enllà, en Ramon Pàmies i en Joan Moncusí han coincidit a la cèntrica sucursal del BBVA. Tots dos han tret 150 euros - en volien treure 155, però el caixer no disposa de bitllets d’aquest import-, en al·lusió a l’article 155 de la Constitució. «Jo els he tret perquè els necessitava per anar a comprar unes coses i perquè he sentit que hi havia una campanya de promoció si treies 155 euros», ha ironitzat en Ramon. Per la seva banda, en Joan ha assegurat que «és el dia de treure 155 euros» i, tot i que encara no ha pres cap decisió sobre un canvi d’entitat, té clar que acabarà «en un banc del país».

Una altra reusenca, la Remei Benaiges, ha acudit al caixer del Banc Sabadell i n’ha retirat 200 euros. «Ahir a la nit ho vaig llegir al Facebook i, tot el que sigui col·laborar, ho faig», ha explicat. En el seu cas, admet que de moment tampoc no mourà els seus comptes, tot i que s’ha plantejat fer-se clienta de la Caixa d’Enginyers. Al territori, però, aquesta sucursal només té sucursal física a la ciutat de Tarragona i a la Remei li interessaria poder tenir el caixer més a prop per comoditat. «Evidentment, però, faré un pensament, tot i que fa molts anys que soc clienta del Sabadell», ha conclòs.

Altres persones consultades per l’ACN han explicat que han retirat diferents quantitats de diners en efectiu del seu compte i que han aprofitat per entrar a l’oficina a demanar informació. De fet, l’acció de la Crida per la Democràcia proposa als clients de la Caixa i del Banc Sabadell que expressin el seu desacord pel trasllat de les seves seus socials i que es destinin els diners a la compra setmanal, a fer un donatiu a una ONG, a regalar-se «un caprici» o a guardar-los per a un altre dia.

Degoteig de clients a les oficines bancàries de Reus per retirar diners en efectiu

Degoteig de clients a les oficines bancàries de Reus per retirar diners en efectiuACN

Moviment de persones a l'oficina del Santander de Reus el 20 d'octubre del 2017.

Degoteig de clients a les oficines bancàries de Reus per retirar diners en efectiuACN

Pla mig de dues persones fent cua al caixer del Santander, a la plaça Prim de Reus, el 20 d'octubre del 2017.

Degoteig de clients a les oficines bancàries de Reus per retirar diners en efectiuACN

tracking