Diari Més

Impostos

Les ordenances fiscals de Reus es prorrogaran per tercer any seguit

Enrech diu que s’hi ha vist obligat perquè la CUP i el PSC rebutgen «propostes de mínims» i PP i Cs s’han oposat a parlar-ne

El govern afirma que la CUP posa com a condició la municipalització del servei de neteja.

Les ordenances fiscals de Reus es prorrogaran per tercer any seguitOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ciutadans de Reus pagaran l’any que ve els mateixos impostos municipals que enguany, llevat que hi hagi sorpreses abans del 30 d’octubre. Per tercer any seguit, el govern municipal (PDeCAT, ERC i Ara Reus) prorrogarà les ordenances fiscals per aquest any 2018, després que no hagi pogut trobar un acord amb cap grup municipal de l’oposició. El regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, ha responsabilitzat la resta de grups municipals d’aquesta mesura.

Enrech ha llençat un missatge especialment dur contra els grups del PP i Ciutadans per «no haver acceptat ni tant sols la invitació per asseure’s a negociar». El regidor ha criticat que populars i taronges «es neguin a defensar els interessos dels ciutadans que els van votar, posant com a excusa la situació del país, cosa que no hauria d’afectar el funcionament normal de la ciutat».

Pel que fa a la resta de grups, la CUP i el PSC, Enrech els ha agraït «la seva predisposició al diàleg», però ha afirmat que no han pogut arribar a un acord perquè no han acceptat el que el govern municipal considerava una «proposta de mínims, raonada i responsable». El consistori apostava per congelar tots els impostos excepte tres dels més importants: l’IBI i els de la recollida d’escombraries i de residus. En aquest cas, proposava una pujada de l’1,5% per a cada un d’ells.

Segons l’edil demòcrata, els socialistes s’hi han negat perquè proposaven seguir congelant tots els impostos, i els anticapitalistes perquè posaven com a condició la municipalització del servei de neteja i de recollida d’escombraries.

600.000 euros de dèficit

Segons Enrech, els càlculs de cara als pressupostos de 2018 auguren un augment de les despeses –pujades de sous, d’IPC dels contractes i de les subvencions, etc.– que calcula en uns 600.000 euros, i que, assegura, haurien quedat pal·liats amb aquesta pujada d’impostos. La falta d’acord en les ordenances fiscals augura unes negociacions igual de difícils de cara als pressupostos del 2018, que es començaran a discutir les properes setmanes.

tracking