Diari Més

El consistori tem no acabar les obres a Sol i Vista a temps per la subvenció

S’està enllestint el projecte de reforma de l’illa central, que rebria 500.000 euros del Govern si s’executa abans del proper juny

Imatge d'arxiu d'un carrer del barri Sol i Vista, situat a tocar del polígon AgroReus.

El consistori tem no acabar les obres a Sol i Vista a temps per la subvencióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de l’Ajuntament de Reus va mostrar en el darrer ple la seva «preocupació» per la possibilitat de no executar la reforma de l’illa central del barri Sol i Vista a temps per cobrar la subvenció de la Generalitat de Catalunya, que aportaria la meitat del milió d’euros previstos pel finançament d’aquestes obres si s’acaben abans del proper juny, un termini que s’acabava enguany i que ja es va ampliar a través de la concessió d’una pròrroga.

«Comptem que podrem acabar abans de la data límit», va respondre el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, a una pregunta del grup municipal del PSC, que es van mostrar preocupats per l’estat del projecte. «Compartim la preocupació perquè el termini per executar les obres és poc», va reconèixer Arza, afegint que «hauria estat més ràpid si ens haguéssiu ajudat a aprovar el pressupost abans, sense necessitat de fer-ho a través d’un recurs».

El consistori està ultimant la redacció del projecte, que preveu licitar en els propers 3 mesos després d’obrir-lo a exposició pública durant el termini d’un mes perquè els veïns hi puguin presentar les al·legacions pertinents. En aquest sentit, també responent a la pregunta dels socialistes, va assegurar que «ens hem trobat amb ells, els hem explicat què s’ha de fer, i en les reunions que hem mantingut amb ells no ens han arribat suggerències de canvis».

Des de l’Associació de Veïns del barri Sol i Vista afirmen que l’última trobada va ser abans de l’estiu, i que no han rebut cap actualització des de llavors, més enllà d’assegurar-los que s’està treballant en el projecte.

Millora del clavegueram

El pressupost de l’Ajuntament de Reus pel 2017 ja inclou la partida d’un milió d’euros per executar aquestes obres, 500.000 dels quals els sufragaria la Generalitat de Catalunya en virtut de la inclusió del pla de reforma de Sol i Vista i Immaculada a la Llei de Barris. A banda d’aquesta actuació, es preveu també executar unes obres pressupostades en 300.000 euros més per millorar el clavegueram d’aquesta urbanització que es troba a l’oest de la ciutat, a tocar del polígon AgroReus, entre la carretera d’Alcolea del Pinar i el carrer de Recasens i Mercadé. El barri envolta dos costats del complex esportiu de l’Estadi Municipal de Reus.

S’havien previst 13,5 milions

El pla de reforma dels barris Sol i Vista i Immaculada es va aprovar el 2009 i inicialment preveia una sèrie de projectes amb una inversió total de 13,5 milions d’euros. L’esclat de la crisi va deixar el pla aparcat fins que ara se n’ha recuperat una petita part. Entre altres coses, les previsions incials contemplaven connectar els dos barris a través d’un gran passeig que pretenia articular la vida dels veïns de les dues urbanitzacions.

El parc dels Capellans havia de ser una de les baules entre els dos barris, i per això s’havia previst construir un centre cívic en aquest espai. L’ampliació de la plaça de l’església de la Immaculada o la compra de sòl per la construcció d’habitatges protegits a l’avinguda de Falset eren altres de les inversions.

tracking