Diari Més

L'Ajuntament subhastarà propietats embargades per valor de 2,2 milions

La venda pública es farà aquest dijous al matí a la seu de la Hisenda Municipal per cobrar deutes pendents al consistori

La seu d'Hisenda Municipal és al carrer de Sant Llorenç.

L'Ajuntament subhastarà propietats embargades per valor de 2,2 milionsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus subhastarà aquest dijous a partir de les 10 del matí un conjunt de propietats embargades a contribuents que no han complert amb les obligacions tributàries que tenien amb el consistori reusenc. Es tracta d’un conjunt de 2 vehicles i 31 béns immobles entre els que hi ha finques no urbanes, pisos, locals comercials, pàrquings i trasters. En total, la suma del valor de totes les propietats és de gairebé 2.180.000 euros.

Entre els immobles en destaquen dues finques no urbanes que sumen una mica més de la meitat del valor dels béns subhastats. Una es troba al camí vell entre Riudoms i Vila-seca i té un cost estimat de 806.131 euros, i l’altra està situada a l’avinguda Constantí i valorada en 329.400 euros. La resta de propietats estan repartides en diferents punts del centre de la ciutat. Hi ha una quinzena de places d’aparcament cobertes, cinc finques catalogades com a baixos –alguns d’ells locals comercials–, vuit edificis o pisos i dos trasters.

Nombre i valor inusual

La d’aquest dijous és una de les subhastes públiques de l’Ajuntament de Reus més important dels últims anys en termes de valor i del nombre de béns immobles que es posen a la venda. Des de l’any 2012 no hi havia hagut cap altra subhasta amb 25 expedients de venda de propietats immobiliàries, i en aquest cas hi ha més propietats perquè alguns d’ells n’inclouen més d’una, com és el cas d’un paquet de places d’aparcament d’un mateix edifici. En els últims cinc anys, només un cop s’ha fet una subhasta que superés els 2 milions d’euros de valor. Va ser l’any passat, i el motiu va ser la taxació per 2,2 milions d’euros de la finca que dijous se subhasta de nou per 806.131 euros.

Serà també el primer cop que enguany se subhasten béns immobles. Hisenda Municipal va fer una venda pública el passat mes de febrer, però en aquest cas només hi havia vehicles (deu, en concret.

El regidor d’Hisenda, Joaquim Enrech, considera que la morositat en els darrers anys «s’ha estabilitzat», i que la venda pública que es durà a terme aquest dijous entra dins de la normalitat.

La subhasta pública de béns és un mecanisme que les administracions utilitzen amb regularitat per assegurar el cobrament d’impostos com, en el cas dels ajuntaments, el de béns immobles, el de vehicles de tracció mecànica, el d’activitats econòmiques o el de construccions i obres.

En el cas del consistori reusenc, els darrers anys es fan subhastes públiques entre un i tres cops anuals. La majoria dels béns s’acaben venent a través d’un procés d’adjudicació directa després que els processos de subhasta quedin deserts. En aquest cas, el consistori escolta durant uns mesos les possibles ofertes.

tracking