Diari Més

Immobiliari

Reus és la quarta ciutat de l'Estat on és més rendible llogar un habitatge

Només a Lleida, Algesires i Terrassa hi ha més benefici mitjà pels propietaris de pisos arrendats, segons Urban Data Analytics

Un anunci d'un pis de lloguer per part d'un particular al balcó d'un edifici del carrer Sant Joan de Reus.

Reus és la quarta ciutat de l'Estat on és més rendible llogar un habitatgeOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus és una de les ciutats més rendibles de l’Estat per ser propietari d’un pis de lloguer. Així ho assegura Urban Data Analytics, una multinacional tecnològica madrilenya especialitzada en l’anàlisi de dades sobre el sector immobiliari. L’empresa ha publicat al seu blog El ‘big data’ immobiliario les conclusions de l’anàlisi de la rendibilitat del mercat de lloguer als municipis de més de 100.000 habitants pel darrer trimestre. Entre altres coses l’estudi conclou que, juntament amb Las Palmas de Gran Canaria, la capital del Baix Camp és la quarta ciutat amb un índex més alt de rendibilitat per posar un habitatge en lloguer.

En concret, l’empresa calcula que el percentatge de benefici anual mitjà pels propietaris de pisos arrendats a Reus és d’un 7,1%. Només hi ha tres ciutats amb un índex més alt en aquest sentit: Lleida (un 8’2%), Algesires (un 7’9%) i Terrassa (un 7’2%). En un nivell similar al reusenc se situaria l’Hospitalet de Llobregat, amb un 7%. Pel que fa a les dues ciutats més grans de l’Estat, a Madrid l’índex seria d’un 6’2%, mentre que a Barcelona baixaria fins al 5’2%.

El dinamisme del mercat

Un altre dels valors que ofereix l’anàlisi és el del dinamisme del mercat immobiliari per a cada població, que equivaldria al factor de risc –com més alt, menys risc. En aquest sentit, Reus es valora amb un 0’6 sobre 1, molt per sobre d’Algesires i Lleida, valorats amb un 0 i un 0’2 respectivament. Segons l’empresa, tant aquest índex com el de rendibilitat estan calculats a partir de 30 indicadors immobiliaris i financers, i 160 indicadors urbans.

En l’entrada del blog, Urban Data Analytics conclou que Las Palmas de Gran Canaria, l’Hospitalet de Llobregat, Terrasa i Reus són els quatre municipis de més de 100.000 habitants amb millors possibilitats d’inversió per posar pisos en lloguer. D’aquesta llista, la capital del Baix Camp és el lloc on els habitatges arrendats són més barats, amb un preu mitjà de 5’69 euros per metre quadrat.

Tot i tenir una rendibilitat més elevada, Algesires i Lleida són segons l’empresa mercats amb un factor de risc més alt, cosa que s’agreuja pel fet que el temps mitjà per trobar llogaters és de més de dos mesos, cosa que influeix en els ingressos anuals obtinguts. A banda de Barcelona i Madrid, els llocs amb el preu per metre quadrat més alt (entre 10 i 12 euros per metre) són Alcobendas, Marbella i Donosti, amb índexs de rendibilitat baixos (5’1, 4’7 i 3’8 respectivament) per l’elevat preu de la compra de pisos.

tracking