Diari Més

Ensenyament

La xarxa municipal d'escoles bressol publicarà places i llistes d'espera

L’Ajuntament aportarà dades tots els trimestres, a través d’internet, sobre ocupació i vacants per als sis centres que gestiona

Infants a l'Escola Bressol El Marfull, en una imatge d'arxiu.

La xarxa municipal d'escoles bressol publicarà places i llistes d'esperaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les places ocupades, les vacants i les llistes d’espera que es generin a les sis escoles bressol gestionades per l’Ajuntament de Reus es podran consultar al web de la xarxa d’escoles bressol municipals (les EBM), amb dades actualitzades «trimestralment, tots els trimestres durant el curs». És un dels compromisos que ha pres el consistori a través de la Carta de Serveis del Servei d’Escoles Bressol, que es troba ara en fase d’exposició pública després de ser aprovada inicialment en el ple del 15 de setembre. I que estableix, en la mateixa línia, que durant el període de preinscripció s’informarà les famílies de l’admissió o no al centre de primera opció en el termini d’un mes des del lliurament de la sol·licitud. Les escoles El Marfull, Montsant, El Lligabosc, El Margalló, L’Olivera, La Ginesta conformen avui la xarxa d’EBM. El lloc web que agrupa fins avui tota la informació, i que permetrà amb l’aprovació definitiva de la Carta consultar tota la informació de les places, és http://ebm.reus.cat. La xarxa té capacitat per a 494 petits.

La Carta també tracta altres espais, com el de l’àmbit familiar. En aquest sentit, el document fixa la garantia que s’oferirà a les famílies dels nens a aquests centres un mínim de dues tutories al curs per a cada alumne, i que les mateixes rebran un mínim de dos informes redactats de seguiment per a cada infant i podran participar en un mínim de tres projectes família-escola, sempre en la majoria dels casos.

Servei de menjador i acollida

De la mateixa manera, el text garanteix l’oferta del servei de menjador en cada escola sempre que hi hagi un 50% d’ocupació estable i es compromet a «dur a terme un control diari en la recepció de tots els aliments que ens subministra el servei de restauració: revisió de temperatura i del protocol visual» a l’arribada del menjar. Pel que fa al servei d’acollida –el sistema que permet l’arribada i estada dels nens abans de l’horari ordinari del centre–, aquest igualment queda garantit a les sis escoles sempre que hi hagi una ocupació estable per damunt del 20%. Pel que fa al servei de neteja de les escoles bressol municipals de Reus, que es reserva també un dels punts de la Carta de Serveis, «l’índex de qualitat d’aquest serà superior al 85%» i la seva revisió es durà a terme «en base a controls regulars». El document determina que l’objectiu principal del servei és oferir la ciutadania uns serveis educatius de qualitat per a infants de 0 a 3 anys per incidir i contribuir en el desenvolupament físic, psicomotriu i afectiu, emocional, social i intel·lectual dels infants. També facilita la conciliació entre la vida familiar i laboral i promou una visió positiva de la criança.

Fins al moment, el ple ha aprovat les cartes de serveis d’Aigües de Reus, dels Serveis Bàsics d’Atenció Social, del Transport públic col·lectiu de viatgers, dels Serveis Funeraris i el de Biblioteques. Les cartes tenen naturalesa reglamentària i són vinculants per a l’administració i, per tant, poden ser invocades per la ciutadana en qualsevol reclamació relacionada amb la prestació dels serveis que s’hi descriuen.

tracking