Diari Més

Tradició

El foc il·lumina el santuari i tanca una Misericòrdia que s'ha allargat quinze dies

La carretillada, l’encesa de la Víbria i del Drac i el piromusical, ajornats per la pluja del 25 de setembre, cremen en el comiat de la Festa Major

Carretillada del Ball de Diables.

La Carretillada de Misericòrdia (2)Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Exactament dues setmanes després de culminar contra les inclemències una particular baixada de Misericòrdia sota la pluja, i que l’aiguat obligués a suspendre «per seguretat» la carretillada, l’encesa del Drac i la Víbria i l’espectacle piromusical, el Ball de Diables de Reus es plantava de nou aquest diumenge al vespre davant el santuari, a punt per viure-hi un dels seus dies més esperats.

Enguany, el calendari traslladava, a la força, del 25 de setembre al 8 d’octubre el protagonisme del foc. Un fet inusual que va aillar la culminació de la Festa Major petita de la resta dels actes al programa. I que permetia als diables, això sí, gaudir-la i acomiadar-la tal com la tradició marca. Misericòrdia cremava. Oferien el lluïment el Drac i la Víbria, que havien ajornat igualment la ballada. I el santuari s'il·luminava amb un espectacle piromusical que aquest diumenge havia recuperat també la càrrega cremada el dia 25 per haver quedat mullada i que es podia veure íntegre.

tracking