Diari Més

Marxen tots els agents de la Policia Nacional allotjats a l'hotel Gaudí de Reus

Per ara, es desconeix la seva destinació

imatge dels agents del cos de l'Estat marxant de l'hotel reusenc.

Marxen tots els agents de la Policia Nacional allotjats a l'hotel Gaudí de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els agents de la Policia Nacional que estaven allotjats a l'hotel Gaudí de Reus han marxat aquest dijous. La sortida ha estat gradual, ja que alguns ja van deixar l'hotel dimecres i d'altres ho han anat fent durant aquest matí de dijous. Davant l'establiment, situat al Raval de Robuster, s'han concentrat una trentena de persones que han anat a mostrar el suport als agents, amb alguna bandera espanyola i crits de 'No estáis solos' quan han sortit els agents, carregats amb maletes i motxilles. També hi ha hagut que s'ha apropat per mostrar el seu rebuig a l'actuació policial per part d'aquest cos. Per la marxa dels agents, s'ha habilitat tot un dispositiu en què s'ha tallat el trànsit al carrer, regulat per la Guàrdia Urbana, i s'han posat unes tanques per evitar el pas cap a l'hotel, que han controlat els Mossos d'Esquadra. Per ara, es desconeix la destinació els agents.

La retirada dels agents ve després d'una forta pressió ciutadana, que s'ha concentrat davant les portes de l'hotel en diverses ocasions, i el manifest de l'alcalde, que ha rebut el suport de quatre grups municipals. S'estima que en aquest establiment han fet estada entre seixanta i vuitanta agents des de poc després de la diada de l'11 de setembre. A més dels agents que feien nit a Reus, n'hi hauria uns altres d'allotjats en un hotel de Salou.

A primera hora del matí ha marxat una primera furgoneta amb diversos agents. La segona retirada s'ha produït passades les 12 del migdia, quan dos vehicles de la Policia s'han aturat a un costat de l'hotel i una desena d'agents ha sortit per una porta lateral de l'establiment, entre els aplaudiments dels concentrats a la vorera de davant. Passats uns minuts han marxat la resta de policies en una quinzena de furgonetes que s'han aturat al carrer principal mentre els agents sortien arrossegant maletes i carregant els cascs i escuts.

Entre els concentrats hi havia, generalment, ciutadans que han agraït la tasca dels agents i els han animat a anar «amb el cap ben alt» i els han recordat que «no estan sols». Darrere la mateixa tanca hi havia també veïns contraris a la presència del cos a Catalunya, amb estelades, que han compartit els moments d'espera conversant i fins i tot rient amb la resta dels presents.

tracking