Diari Més

La mostra piromusical reposa la càrrega cremada i es podrà veure íntegra

La Pirotècnia Igual, que va encendre «per seguretat» una part dels productes mullats a Misericòrdia, recuperarà material per «arrencar de nou» diumenge

La intensa pluja sobre el santuari va obligar a suspendre l'acte.

La mostra piromusical reposa la càrrega cremada i es podrà veure íntegraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mostra piromusical que havia de culminar la Festa Major de Misericòrdia el 25 de setembre i que, a causa de la pluja, va quedar suspès i reubicat en una nova cita aquest diumenge 8 d’octubre, es podrà veure íntegre tot i haver-se disparat una part de la càrrega que va resultar afectada per l’intens aiguat. Fonts de la Pirotècnia Igual, l’empresa encarregada d’encendre la façana del santuari durant les celebracions del 2017, concreten que tota la part consumida ha estat reposada i que, així, la mostra «es podrà veure des del principi i en la seva totalitat el dia 8 d’octubre». Preparar de nou el piromusical no hauria suposat una inversió extra a l’Ajuntament de Reus més enllà de les despeses «mínimes, els tècnics i el propi material, tal com contemplava el contracte».

Ara fa dos dilluns, i tal com detallen, «es van haver de cremar tota una sèrie de productes que estaven molt humits a causa de la pluja i que, en aquella situació, es tornen més inestables i no és recomanable guardar-los». Així, expliquen des de la Pirotècnia Igual, «com que en aquell moment no teníem una data fixa decidida per recol·locar la mostra piromusical, vam acordar, per una qüestió de seguretat, que era millor procedir d’aquesta manera».

L’aigua, prevista i que va començar a caure amb força a darrera hora de la tarda del passat dia 25, no va mullar prou com per aturar la baixada del Ball de Diables de Reus, un dels actes més esperats al llarg de l’any per la colla i que desplegava fins a 170 dels seus, entre grans, petits, tabalers i també particulars passeig avall amb uns 6.000 sortidors i carretilles. Les altres 500 que havien d’encendre un cop a la plaça del santuari, amb tot, van haver d’esperar.

La carretillada i la Víbria i el Drac

Al punt de les nou de la nit, el dia gran de la Festa Major petita, enmig d’un xàfec que complicava les condicions de seguretat i amb protagonistes i públic ben xops, el cap de colla del Ball de Diables, Roger de la Cruz, anunciava l’ajornament de la carretillada de Misericòrdia. L’acte tindrà lloc igualment el proper 8 d’octubre, com també l’encesa de la Víbria i el Drac que havien quedat pendents.

L’altre dels actes festius que havia quedat anul·lat, en el seu cas per coincidir amb una de les concentracions prèvies a la celebració del referèndum, va poder sortir als carrers el passat 27 de setembre. Amb motiu del cinquè aniversari de la producció reusenca, enguany s’hi oferiran romanços de fil i canya inèdits i un nou muntatge. Les actuacions són organitzades des del Bravium Teatre.

Originàriament, els romanços de fil i canya es trobaven impresos amb plecs de quatre pàgines i podien ser recitats o bé cantats.

tracking