Diari Més

El Reus crea un equip Genuine amb 16 jugadors del Taller Baix Camp

Joan Gómez, Marcos Zueras i els seus companys començaran la lliga aquest cap de setmana a Vila-real

Joan Gómez, David Sangrá i Marcos Zueras sobre la gespa de l'Estadi Municipal de Reus, on es va fer la presentació de l'equip.

El Reus crea un equip Genuine amb 16 jugadors del Taller Baix CampOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa temps que el Joan Gómez i el Marcos Zueras juguen a futbol defensant la samarreta de l’equip del Taller Baix Camp, l’associació per millorar la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca. Aquest cap de setmana, ells i els seus companys faran un gran salt en la seva carrera esportiva.

Viatjaran a Vila-real, vestiran la samarreta roig-i-negra i la defensaran contra els equips Genuine dels clubs de Primera i Segona Divisió. A banda dels anfitrions, els seus rivals seran l’Athletic de Bilbao, l’Espanyol, l’Atlético de Madrid, el Deportivo, la Real Sociedad, el València, l’Osasuna, el Celta de Vigo, el Las Palmas, el Levante, el Nàstic, el Girona, el Córdoba, l’Osca i el Rayo.

«Estic molt content de jugar al Reus Deportiu, i molt il·lusionat d’anar a un lloc nou, Vila-real, on no he estat mai. Ens ho passarem molt bé i ho intentarem fer el millor possible», assegura Joan Gómez, que apunta maneres de capità. També hi està d’acord el Marcos Zueras, que afirma que ho donaran tot per la victòria.

El responsable tècnic de l’equip serà l’exjugador i capità roig-i-negre David Sangrá, a qui alguns dels jugadors del Taller Baix Camp ja coneixen. Fa quatre anys que col·labora amb l’entitat, i és monitor d’un grup de 20 persones amb discapacitat intel·lectual. «Seguirem la dinàmica i els valors del club, i intentarem deixar el seu nom en un lloc ben alt», explica Sangrá. L’acompanyarà en aquesta aventura Jordi Segura, tècnic del Taller Baix Camp.

La formació de l’equip ha estat possible gràcies a un acord de col·laboració entre el Taller Baix Camp i el CF Reus Deportiu, que fins ara ja col·laborava amb els clubs de futbol sala de l’entitat. El president del Taller Baix Camp, Josep Ramon Nogués, considera que jugar amb l’equip Genuine roig-i-negre és «una oportunitat única» pels nois de l’entitat: «Fins ara competíem a nivell territorial amb altres associacions de la província o com a molt de Catalunya. Passar a jugar amb equips de Primera i Segona divisió serà un gran salt, i espero que ho aprofitin i ho gaudeixin molt».

A banda de dos equips de futbol sala –l’esport més popular al club–, el Taller Baix Camp compta també amb seccions d’altres esport com ara el bàsquet o la petanca. El president del CF Reus Deportiu, Xavier Llastarri, ha manifestat que pel club és «un plaer» tenir un equip en aquesta lliga. «Ens ajuda a seguir potenciant la vessant social del nostre club», ha afegit. Durant aquest cap de setmana, els reusencs disputaran tres partits i conviuran amb els jugadors de tots els equips de la lliga.

La competició constarà de tres trobades més: la propera serà a Tarragona, la següent a Mallorca, i la darrera a Vigo. Aquest estiu, el Gimnàstic de Tarragona va organitzar per primer cop l’equivalent europeu de la competició que els roig-i-negres disputaran aquest cap de setmana. Es tracta de la Champions Genuine, que va enfrontar els equips amb discapacitat intel·lectual de l’Ajax FC, el Tottenham Hotspur, el València, el Vila-real i el Nàstic de Tarragona.

tracking