Diari Més

Guzzo torna a tocar pilota dos mesos després de l'operació al menisc

El migcentre portuguès evoluciona favorablement de la lesió, que preveu tenir-lo fora de joc fins al gener

Raphael Guzzo rep una pilota durant l'entrenament d'ahir al camp annex del CF Reus Deportiu.

Guzzo torna a tocar pilota dos mesos després de l'operació al meniscCF Reus Deportiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mai no ha deixat de tenir una actitud positiva. Ni tan sols l’endemà de la tornada de Rialp, quan feia escasses hores que s’havia trencat el menisc del genoll dret en el darrer entrenament de l’estada de pretemporada en aquell fatídic 21 de juliol. El migcentre portuguès Raphael Guzzo, l’home del somriure etern, el lluïa mentre es passejava amb muletes per l’Estadi Municipal de Reus, quan encara no sabia l’abast exacte de la seva lesió.

Avui fa exactament dos mesos que el doctor Cugat va intervenir-lo. El pronòstic complia les previsions que feien témer que passés gairebé tota la primera volta inèdit. Es va prendre els cinc mesos de baixa amb el seu entusiasme habitual: «Avui comença el primer dia de cinc mesos!», exclamava al Twitter, acompanyant el missatge d’una fotografia estirat al llit de l’hospital, amb el polze amunt i ensenyant totes les dents.

Se l’ha pogut veure a la grada mentre observava els partits amb la resta dels lesionats, ara fixant-se en el joc amb cara de concentració, ara comentant les jugades divertit. També pels carrers de la capital del Baix Camp, sovint acompanyat de Gus Ledes i Ricardo Vaz, amb qui forma el clan portuguès del CF Reus Deportiu que completa Vítor Silva.

Fa dies que es mou sense les crosses i ahir, per fi, va tornar a tenir contacte amb l’esfèrica. Després d’una temporada amb escàs protagonisme, en aquesta estava cridat a ser un dels jugadors que fes un pas endavant per afiançar-se a la part ofensiva de la medul·lar. «Els cracks, com més a prop estiguin de la pilota, molt millor! Dale Guzzo!», ha escrit el compte oficial de Twitter del CF Reus Deportiu per celebrar la notícia.

Encara queda un llarg camí perquè el portuguès canvïi el verd del camp annex pel de l’Estadi Municipal de Reus però, després d’un inici de temporada nefast en el capítol de lesions, els roig-i-negres han pogut celebrar una cadena d’esdeveniments feliços en aquest sentit. El més visible, la tornada del cordovès Pichu Atienza a l’onze titular el passat dissabte contra l’Osasuna. Eren els seus primers minuts després de caure lesionat abans del primer partit de pretemporada.

La tornada d’Àlex Carbonell i Joan Campins, que són baixa a les convocatòries des de l’estrena de la temporada a Lugo, certificarien aquest retorn a la normalitat de la plantilla que des d’aquesta campanya dirigeix Aritz López Garai. Amb el retorn de lateral dret i del migcentre ofensiu, que van ser titulars en el primer partit oficial, a banda de Guzzo l’únic jugador lesionat seria Vítor Silva. Ni el director esportiu ni López Garai s’han volgut aventurar a fixar una data per la tornada de l’estilet portuguès al terreny de joc, que arrossega unes molèsties al genoll la recuperació de les quals és ara mateix una incògnita.

Numèricament, el balanç de dues baixes és una situació més que positiva en una enfermeria per la qual en dos mesos han arribat a passar nou jugadors. A banda dels mencionats, també s’han perdut minuts per problemes físics Badia, Migue, Máyor i Querol.

tracking