Diari Més

La intensa pluja apaga la carretillada i el piromusical de Misericòrdia

Uns 170 diables incendien el passeig amb 6.000 sortidors i carretilles però han de buscar nova data per culminar la Festa Major

El Ball de Diables de Reus va poder realitzar la baixada abans que l'aigua no aturés la resta d'actes previstos en aquest vespre intens.

La intensa pluja apaga la carretillada i el piromusical de MisericòrdiaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb un ull al cel i l’altre al Santuari de Misericòrdia, reusencs i reusenques es feien ahir als carrers per gaudir del dia de la seva patrona. La pluja, prevista i que va començar a caure amb força a darrera hora de la tarda, no va mullar prou com per aturar la baixada dels Diables de Reus, un dels actes més esperats al llarg de l’any per la colla i que desplegava fins a 170 dels seus entre grans, petits, tabalers i particulars passeig avall amb prop de 6.000 sortidors i carretilles. Les altres 500 que havien d’encendre un cop a la plaça, però, hauran de cremar un altre dia.

Al punt de les nou de la nit, enmig d’un xàfec que complicava les condicions de seguretat i amb protagonistes i públic ben xops, el cap de colla del Ball de Diables, Roger de la Cruz, anunciava la trista notícia de l’ajornament de la carretillada de Misericòrdia. Des de l’Institut Reus Cultura confirmaven, al mateix Santuari i en un acord pres sobre la marxa, que la cita tindrà lloc amb tota probabilitat en una nova data, propera però encara per fixar. La plaça havia aguantat completament plena durant tot el vespre, tal com es va mantenir fins una estona després.

Una part crema per seguretat

Pendent va quedar ahir, igualment, el foc de la Víbria i el Drac, que no van tenir ocasió de lluir com haurien volgut després del ball solemne curt de l’Àliga, també condicionats per l’aigua. I l’encesa de la façana del Santuari amb la mostra piromusical, que aquest cop anava a càrrec de Pirotècnia Igual, de Canyelles. Una part d’aquesta, amb tot, va haver de disparar-se «perquè per seguretat no es podia retornar al proveïdor», tal com informaven des de Reus Cultura pocs minuts després de llançar-la.

El cel ennuvolat i la foscor que queia sobre la ciutat van deixar, això sí, una espectacular imatge de la baixada dels Diables escampant llum i guspires al seu pas. I tota la il·lusió de la colla i els seus membres, que van mantenir la programació fins que no hi va haver cap altra sortida. Al 2016, una tempesta amb descàrrega d’aigua també havia obligat, per Misericòrdia, a posposar la cercavila del Seguici Petit, que va tenir lloc el 30 de setembre ja a les acaballes de la Festa Major petita.

El ball especial de l’Àliga

De fet, l’entrada de l’Àliga –l’única bèstia del Seguici Festiu que hi pot accedir– al Santuari va ser un dels moments més emotius de la jornada, de nou amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove. El ball, com tot ahir, amagava una sorpresa. Sota l’Àliga va col·locar-se un dels portadors més joves de la colla i recentment incorporat, que va endur-se una ovació intensa per part dels afortunats que s’havien fet lloc als bancs de l’ermita per no perdre’s l’escena. Abans, els Xiquets de Reus havien pogut completar la seva actuació, com també el Seguici realitzar la pertinent ballada.

El Ball de Diables de Reus va poder realitzar la baixada abans que l'aigua no aturés la resta d'actes previstos en aquest vespre intens.

La intensa pluja apaga la carretillada i el piromusical de MisericòrdiaOlívia Molet

tracking