Diari Més

L'atenció a infants i adolescents des de Reus beneficia tres comarques

El Servei d’Integració en Famílies Extenses s’amplia a l’Alt i el Baix Camp, i a la Conca de Barberà

L'alcalde de Vinyols, Arnau Guasch, prenent possessió com a conseller comarcal.

L'atenció a infants i adolescents des de Reus beneficia tres comarquesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins fa uns mesos, el Consell Comarcal del Baix Camp era l’encarregat de prestar els serveis d’atenció a la infància i a l’adolescència a Reus. L’assumpció de les competències per part de l’Ajuntament reusenc ha propiciat una ampliació d’aquests programes al Camp de Tarragona. En concret l’acord ha permès que el Servei d’Integració en Famílies Extenses (SIFE) adscrit al Consell Comarcal del Baix Camp, que fins ara només abastava la ciutat de Reus, es presti també al Baix Camp, l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

Un psicòleg i un treballador social formen aquest equip itinerant que facilita la feina a les famílies extenses que acullen un familiar en situació de risc –per exemple, uns avis que es fan càrrec del seu net perquè els pares no estan en situació de fer-ho. El Consell Comarcal va aprovar ahir la reformulació del programa, que rebrà una aportació per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de 91.786 euros per al 2017, i 78.674 euros pel 2018 i la mateixa quantitat pel 2019.

Rebuig a una moció pro 1-O

En el mateix ple d’ahir, el Consell Comarcal va rebutjar una moció de suport al referèndum de l’1 d’octubre defensada per la CUP, on es demanava donar des d’aquest ens supramunicipal suport al Govern, al Parlament i als alcaldes investigats a causa d’aquesta convocatòria. La moció va rebre els vots contraris del PDeCAT –que va remetre’s a l’aprovació anterior d’una altra moció similar–, el PSC, Ciutadans, el PP i ARA Reus; i l’abstenció d’ERC.

tracking