Diari Més

El curt rodat al Palace truca a la porta de festivals internacionals

‘Última sesión’, un thriller amb el segell de l’ECIR i que va enregistrar-se al cine hores abans de l’enderroc, és el debut com a director de Roger Bessó

Un instant del curtmetratge, que encara no ha estat exhibit.

El curt rodat al Palace truca a la porta de festivals internacionalsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada de camions, màquines i operaris als terrenys del carrer Batan, ara fa prop de sis mesos, va fer desaparèixer definitivament la icona cultural en què s’havia erigit el Cine Reus Palace, testimoni de 39 anys d’estrenes i reducte reusenc del cinema comercial des que els Lauren del Camí de Valls abaixessin la persiana al març del 2015. Una part de la seva essència, amb tot, haurà quedat capturada per sempre en el curtmetratge que alumnes del Màster de Creació i Direcció Cinematogràfica de l’Escola de Cinema de Reus (ECIR) van poder rodar dins les sales gestionades per la família Zúñiga poques hores abans de l’inici de les feines d’enderroc, i que inicia ara la distribució.

Sota la batuta del reusenc Roger Bessó, que ha debutat com a director amb aquesta peça, un equip de 20 persones van accedir al Palace a finals del passat març amb un límit de 48 hores per completar el rodatge, que transcorre íntegrament a l’edifici i al seu entorn. Fins a 24 de cinta es van invertir en un enregistrament que «no admetia cap errada, perquè la localització directament deixava d’existir un cop sortíssim d’allà» i que s’havia precipitat tres mesos respecte a l’acord inicial per l’avançament de la venda de la parcel·la al Grupo Ballesol SL. Dos dies «de molta tensió però també d’una eficàcia immillorable».

El resultat es diu Última Sesión, un curt que acaba d’engegar el procés de distribució a diferents festivals tant nacionals com internacionals –un circuit, aquest, on les peces acostumen a tenir dos d’anys de vida i que no en sol permetre l’exhibició pública– amb la intenció «que pugui acabar nominat en algun d’ells» i el desig de «fer una estrena a Reus ben aviat perquè la gent es pugui retrobar amb el Palace», explica Bessó. Tot dependrà, afegeix, de l’estratègia de la distribuidora.

Amb Abril Garcia i Alfons Nieto

Última Sesión té una durada total de 15 minuts, crèdits inclosos, i és un thriller de suspens que narra la història d’«una parella que va al Palace a l’última sessió, però la pel·lícula no serà com s’esperen». La particular localització, el Cine Reus Palace, «va escollir-me ella a mi, va ser com si m’ho demanés», explica Bessó, que recorda que «un dia vaig anar al Palace i em van dir que tancava i que el tirarien a terra. Vaig explicar-li al Daniel Villanueva –director de l’ECIR– i li va fer una especial il·lusió. Les càmeres de cine havien d’entrar al lloc on més pel·lícules hem vist els reusencs».

El curtmetratge, que compta amb la música del compositor reusenc Maurice Gene, ha estat el primer del Màster de Creació i Direcció de l’ECIR que ha quedat plenament enllestit i ha entrat en aquesta segona fase. Mitja dotzena més, amb tot, ja han estat rodats. Entre els actors que hi apareixen hi ha Abril Garcia –que es va donar a conèixer amb Fill de Caín–, Alfons Nieto –professor a Oh Happy Day–, Ferran Garcia i Anton Bargalló.

Del que ara ha de venir per davant, el director d’Última Sesión, Roger Bessó, espera «que els espectadors que vegin el curt es quedin asseguts a la butaca fins al final» i que la distribució que ara s’està duent a terme «ens porti alguna nominació o, en el millor dels casos, algun premi» abans que el curtmetratge pugui mostrar-se també a Reus, amb les darreres imatges que hauran quedat del Cine Reus Palace.

Un instant del curtmetratge, que encara no ha estat exhibit.

El curt rodat al Palace truca a la porta de festivals internacionalsCedida

tracking