Diari Més

Castells

Els Xiquets de Reus tornaran a obrir la plaça en la Diada del Mercadal

La colla avellana, que va entrar al sorteig però va sortir de nou primera, aspira a la tripleta màgica

Una mà innocent ha repartit l'ordre d'entrada i la ubicació a plaça per al proper 7 d'octubre.

Els Xiquets de Reus tornaran a obrir la plaça en la Diada del MercadalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i haver entrat per primer cop aquest 2017 en el sorteig que decideix l’ordre d’actuació de les colles a la Diada del Mercadal, el bombo no ha reservat sorpreses per als Xiquets de Reus. Els de la camisa avellana obriran la plaça el pròxim 7 d’octubre tot precedint la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró, els Minyons de Terrassa, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca, per aquest ordre. I mantenen la ubicació al Mercadal, davant de l’Ajuntament.

La mà innocent que aquest vespre, al saló de plens de Reus, ha remenat les boles numerades va propiciar «justament el que no volíem que passés», apuntava el cap de colla dels Xiquets de Reus, Toni Rull, entre somriures dels seus abans d’expressar la voluntat de cara a la cita que tindrà lloc d’aquí a tres setmanes: «Tindrem pressió perquè estem a casa i ens la marcarem gairebé nosaltres mateixos i intentarem donar-ho tot». Una intenció, aquesta, que es podria concretar en descarregar la tripleta màgica. El sorteig ha estat pensat per tal que «cada colla que estigui actuant tingui sempre dues colles al seu costat que no ho hagin de fer en aquell moment», i amb la previsió que aquest sistema aporti «una mica més de facilitat i agilitat a una diada que serà important i que probablement també sigui llarga», concloïa Rull.

El resultat del sorteig també ha fet que les colles hagin pogut triar la ubicació d’acord amb l’ordre d’actuació. D’aquesta manera, els Xiquets de Reus estaran situats just davant la porta de l’Ajuntament de Reus i tindran al seu costat els Caprgrossos de Mataró –carrer de les Galanes– i la Colla Vella dels Xiquets de Valls –carrer de Metge Fortuny–. La resta d’ubicacions col·loquen per a la Diada de Misericòrdia la Colla Jove Xiquets de Tarragona davant la Colla Vella, els Minyons davant dels Xiquets de Reus i, finalment i per completar la plaça, els Castellers de Vilafranca davant dels Capgrossos de Mataró.

Apostes d’alçada

El segon cap de colla de la Jove de Tarragona, Adrià Calvet, explicava que la colla es troba en plenes festes de Santa Tecla i que la seva proposta a plaça dependrà de com vagin les actuacions del pròxim cap de setmana. Des dels Capgrossos de Mataró, el cap de colla Cugat Comas anunciava que si l’agrupació pot aplegar camises es podrà plantejar la millor actuació de la seva història. Els Minyons de Terrassa, representants pel cap de colla Nani Matas, buscaran castells de gamma extra. Albert Martínez, cap de colla de la Vella de Valls, apuntava la voluntat de portar un castell de 10 pisos a Reus. I el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, plantejava una aposta similar a la del primer cap de setmana de Santa Tecla.

tracking