Diari Més

Urbanisme descarta donar un nou ús al solar de l'enderrocada Sedera

Sense «cap projecte a curt termini», l’opció d’una zona verda o un aparcament s’anul·la i l’Associació Monestir celebra la decisió

Una imatge d'arxiu dels terrenys on hi havia la passarel·la textil.

Urbanisme descarta donar un nou ús al solar de l'enderrocada SederaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Transcorregut un any des que finalitzés l’enderroc de l’antiga Sedera i després, també, que les diferents alternatives que es van posar damunt la taula per donar ús al solar resultant generessin inquietud entre alguns dels veïns de la zona, l’Ajuntament ha pres ara la determinació de mantenir la parcel·la «buida i tancada» tal com va quedar amb la retirada de les màquines de Solvia, al setembre passat. Les opcions que en aquell moment va plantejar el consistori, i que es concretaven en ubicar als terrenys del passeig Misericòrdia o una zona verda o un aparcament de vehicles, queden descartades en una decisió molt celebrada per l’Associació de Veïns Monestir, impulsora de les accions reivindicatives que al 2016 van dur-se a terme per «garantir que tot quedés com estava i el solar no ens portés nous problemes».

El regidor d’Urbanisme, Marc Arza, apunta que «a curt termini», al solar que va ocupar l’antiga passarel·la tèxtil, «no hi ha cap projecte. I a mitjà termini, ara mateix, tampoc. Però, no descartem que n’hi pugui haver algun en el futur». Arza precisa, amb tot, que «com a Ajuntament, som conscients que allà hi ha una pastilla molt cèntrica que està aplanada i neta. Per tant, és una peça de la ciutat que està oberta i que la tenim present. I pot ser que hi passin coses més endavant, segons el criteri dels veïns i segons el nostre criteri». I destaca que, en el moment actual, la parcel·la «la tenim ben tancada que és el que ens preocupava per damunt de tot: deixar-la precintada per una qüestió de seguretat. I no ens ha donat cap problema».

«Estem contents»

A l’Associació de Veïns Monestir, el president Afonso Berbel recorda que «els veïns no volíem aquí cap més obra ni que s’hi instal·lés res i estem contents que el recinte estigui tancat» a l’espera que «l’Ajuntament presenti el projecte de construcció per a tota aquesta àrea, que segons tenim entès es farà quan es presenti també el POUM». De qualsevol manera, el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Reus no veurà la llum, tal com va anunciar ja al seu moment l’alcalde, Carles Pellicer, previsiblement fins al 2019, i la seva aprovació es produirà amb gairebé tota probabilitat en el marc del següent mandat.

Sobre el POUM i el projecte, l’entitat veïnal manté la postura que ha mostrat des que es reactivés el moviment a la Sedera i continua apostant per «una zona residencial i no una zona comercial, a la qual els veïns som contraris malgrat que sabem que el Banc Sabadell –la propietat de l’immoble és de Solvia– mirarà pels seus interessos i voldrà treure el màxim rendiment econòmic dels terrenys». En aquest sentit, Arza puntualitza que «una cosa és el que el dia que hi hagi un promotor interessat en aquella zona pugui fer. I una altra cosa és que nosaltres tinguem ara intenció de donar-li algun un ús». Mirant a l’horitzó més immediat, des de l’Associació de Veïns Monestir «creiem en la paraula que ens han donat, que era que la intenció de donar un altre ús a la parcel·la s’ha anul·lat i que aquesta quedarà tancada com ho està ara. Era així com havia de ser».

«El que nosaltres temíem més que cap altra cosa era veure’ns en una situació com la que tenen ara, per exemple, a Mas Vilanova, on els veïns s’han trobat un problema de botellón», continua Alfonso Berbel, que diu que «quan una cosa no és necessària, com era el nostre cas, el cas d’aquest barri que és purament residencial, dur-la a terme només hauria portat brutícia, drogues i malestar». «No volíem i no volem. Al final, el temps ensenya i esperem que tot continuï així», afegeix el representant veïnal.

L’entorn del recinte

Respecte a les queixes que l’obra d’enderroc de la Sedera va originar a la mateixa entitat, i que van desembocar en tot un seguit de denúncies públiques i també a Inspecció de Treball, el president de l’Associació de Veïns Monestir recorda que «l’empresa que va tirar a terra l’edifici ja va deixar l’entorn bastant malament i hem hagut de lluitar també bastant amb l’Ajuntament perquè ho arreglés». Però, finalment, «van posar-se mans a l’obra i ara està tot correcte, la parcel·la tancada i esperem no tenir problemes», conclou Berbel.

tracking