Diari Més

Una 'Marató de tronades' projectarà imatges en digital dels anys 80

Carrutxa impulsa l’acte, que inclourà comentaris i parteix de vídeos cedits per Ramon Masip

La tronada és un dels ingredients més autèntics de la festa.

Una 'Marató de ronades' projectarà imatges en digital dels anys 80Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa ha preparat un acte molt especial per a aquest 20 de setembre, que culmina la feina duta a terme des de l’entitat en els darrers mesos. En la cita, que tindrà lloc al local social de la Travessera Nou de Sant Josep i ha estat batejada com a Marató de tronades de la Festa Major dels anys 80, es projectaran els vídeos de 25 tronades de Reus. Carrutxa s’ha encarregat de «digitalitzar aquestes imatges, que formaven part d’un seguit de vídeos de la Festa Major de Sant Pere que han estat cedides per Ramon Masipt», expliquen des de l’entitat.

Va ser arran de la donació de les cintes que va sorgir la idea de posar en marxa aquest projecte, que ha requerit tota «la dedicació d’una persona durant moltes hores». «Després d’analitzar-les i de mirar-nos-les, i ara que coincidia amb la celebració de Misericòrdia aquests dies, vam pensar que a la gent li podia fer gràcia d’alguna manera i que ara era un bon moment per ensenyar-les i per poder, així, compartir-les també», afegeixen des de Carrutxa, impulsora de la iniciativa que culminarà dimecres de la setmana vinent tot i que «als vídeos originals, que apleguen la Festa, es poden veure moltes més coses que no únicament les tronades que hem seleccionat». La resta del contingut també ha estat digitalitzat per tal de propiciar-ne la conservació i de poder-lo gaudir igualment.

Les peculiaritats

Malgrat que l’acte, previst per a les vuit de la tarda, anuncia únicament el visionat de les imatges, «tampoc no estarà de més que puguem fer algun comentari» i explicar les anècdotes que, amb el pas dels anys, han acompanyat un dels ingredients més emblemàtics de la Festa Major reusenca. «Hi ha hagut anys que acabava de ploure, altres on tot es va fer més depresa. N’hi ha que tenen les seves particularitats i en parlarem mentre les projectem», afegeixen des de Carrutxa.

tracking