Diari Més

Carles Pellicer, el primer alcalde en rebre la citació de Fiscalia pel referèndum

Altres alcaldes de la demarcació, com el d'Amposta, el de Deltebre i el de Sant Carles de la Ràpita també han estat citats

Pla mig de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, intervenint en roda de premsa el 29 de febrer del 2016.

Pla mig de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, intervenint en roda de premsa el 29 de febrer del 2016.Segura, Roger

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer (PDeCAT), ha estat el primer batlle de Catalunya que ha estat citat a declarar per Fiscalia en relació amb el referèndum de l'1-O. Segons indica el consistori reusenc, Pellicer ha rebut la citació judicial de la Fiscalia de Tarragona aquest divendres al migdia, amb data pel dijous vinent, 21 de setembre, a dos quarts de deu del matí.Pellicer ha explicat que compareixerà davant la Fiscalia de Tarragona acompanyat d'un advocat i que encara ha de decidir si declararà o no. «Hi aniré per escoltar què em diuen i ja decidirem què fem», ha afirmat, a més d'assegurar que la seva posició és «inalterable» i segueix sent «la mateixa del primer dia». L'alcalde, que s'ha mostrat «tranquil», s'ha compromès amb «el full de ruta previst».

Adam Tomàs, alcalde d'Amposta, també ha rebut la citació per declarar el pròxim 21 de setembre a dos quarts d'una del migdia. En la citació, el Fiscal recorda que els crida a declarar en qualitat d'investigats, i que han de comparèixer acompanyats d'un advocat.Tomàs ha admès que la notificació de l'ordre judicial «sobta» tot i que ja l'esperaven. Tomàs ha dit que no té «cap problema» en anar a la Fiscalia «voluntàriament» i que encara ha de decidir si s'acollirà al dret a no declarar. Per l'alcalde, la citació «no modifica en res la posició» del consistori ampostí en referència a la cessió de locals per l'1-O perquè consideren que estan «responent al mandat del poble». «Tenim la consciència absolutament tranquil·la», ha explicat Tomàs, que creu que la citació pretén «minar la participació» ciutadana.

També l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler (PDeCAT), ha rebut la citació a darrera hora del matí. Soler ha d'anar a declarar davant la Fiscalia el 25 de setembre a les 11 hores. L’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, el republicà Josep Caparrós, està citat a comparèixer també el 25 de setembre, a les 12.30 hores. Caparrós ha rebut la notificació via fax aquest divendres al migdia.

Dimecres passat,el fiscal general de l'estat, José Manuel Maza, va ordenar incoar diligències d'investigació contra els 712 alcaldes que han mostrat el seu suport a l'organització del referèndum independentista de l'1 d'octubre. Per això, va demanar a les fiscalies territorials que citessin a declarar com a investigat l'alcalde de cada municipi i que, si aquest no compareix davant del fiscal, s'acordi la seva detenció i presentació davant de la fiscalia per part dels Mossos d'Esquadra.

tracking