Diari Més

Els Xiquets de Reus arriben a la Festa Major volent estrenar castells de 9

La idea és fer el 3de9 amb folre a la diada de la festa major de Misericòrdia, tot i que potser també arribaria a temps el 4de9f

Els Xiquets de Reus han carregat el 3de9 folrat per Sant Pere

Els Xiquets de Reus carreguen el 3de9 folrat per Sant PereLaia Díaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La temporada castellera està començant a arribar a la seva recta final per a moltes colles i és moment d’intentar complir els objectius que encara pendents i que es van marcar les diverses formacions a l’inici del curs. Aquest és el cas dels Xiquets de Reus. Als reusencs els hi queden sis setmanes de calendari d’actuacions amb tres grans cites majúscules marcades amb negreta: la diada de Misericòrdia (23 de setembre), la diada del Mercadal (7 d’octubre) i la diada de la colla (21 d’octubre). Tres cites on l’objectiu principal és poder estrenar els dos castells de nou bàsics.

De fet, fa setmanes que els reusencs assagen intensament el 3de9 folrat. El van intentar en dues ocasions a principis d’aquest mes de setembre a la Diada de la Mare de Déu del Camí a Cambrils, però les dues vegades el van haver d’acabar desmuntant. Aquest pròxim diumenge a les dotze del migdia els avellana actuen a Terrassa, a la XXIII Diada de l’Avi Emili al Raval de Montserrat, on podrien tornar a intentar-lo amb l’esperança d’arribar a la diada de Misericòrdia del proper havent-lo descarregat, com a mínim, una vegada aquesta temporada.

El cap de colla dels Xiquets de Reus, Antoni Rull, explicava que el principal objectiu per la Festa Major reusenca és «portar el 3de9f a la plaça del Mercadal i, si això surt bé i el tenim prou assajat, també podríem intentar el 4de9f». Rull reconeixia que els hi faria molta il·lusió poder portar els dos castells de nou per Misericòrdia. Ara bé, tampoc s’hi volen obsessionar perquè dues setmanes després tindran l’oportunitat de tornar-ho a intentar a la diada del Mercadal, quan actuaran acompanyats dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró, que actuaran per primera vegada en aquesta cita.

De fet, va ser a la diada del Mercadal de l’any 2013 on els de la camisa avellana van descarregar per primera vegada el 3de9 amb folre i també, dos anys més tard, on van carregar el primer i únic 4de9 folrat del seu historial. I és que des d’aquella diada del Mercadal del 2015 que no han tornat a poder amb el 4de9, ja que al passat Concurs de Castells únicament els hi va quedar en intent desmuntat.

A banda, durant aquest darrer tram de temporada, els Xiquets de Reus volen continuar amb el rodatge dels castells de vuit i mig que aquesta temporada ja han anat passejant amb força regularitat per les places. Així doncs, el 2de8 amb folre, el 5de8 i el 4de8 amb el pilar serien les opcions que podrien acompanyar els castells de nou en aquestes pròximes actuacions. Tot i això, el 4 amb l’agulla i el pilar de 6 poden ser dubte fins a darrer moment, ja que un dels membres de l’espadat no està al 100% i Rull comentava que «no volem forçar la situació».

Canvi d’horari, però no de lloc

Un dels factors que preocupava els Xiquets de Reus era la possibilitat d’haver de traslladar la diada de la Festa Major de Misericòrdia per la seva coincidència amb el Seguici Petit. Ara bé, finalment, Rull explicava que després d’haver negociat amb l’Ajuntament, «perquè volíem actuar a la plaça del Mercadal sí o sí», s’ha arribat a l’acord de no modificar l’escenari de la diada, però sí l’horari perquè no coincideixi amb el Seguici dels menuts de la ciutat. Així doncs, finalment, la diada castellera començarà a les quatre de la tarda.

Juntament amb els Xiquets de Reus, a la plaça del Mercadal hi actuaran els Castellers de Sabadell i els Nens del Vendrell, uns Nens que afronten aquesta recta final de temporada amb l’objectiu posat també a poder tornar a portar algun castell de nou a la diada de Santa Anna que tindrà lloc al seu municipi a mitjans del mes d’octubre.

tracking