Diari Més

Denuncia 113 euros i 4 hores de diferència entre tallers per reparar un mateix cotxe

Un conductor reclama a l’Agència de Consum en haver rebut un pressupost de 569 euros a un negoci de Reus i de 456 a la casa oficial per una vàlvula

Una imatge d'arxiu d'un vehicle que està sent tractat a un taller.

Denuncia 113 euros i 4 hores de diferència entre tallers per reparar un mateix cotxeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El propietari d’un cotxe que va patir una avaria ha registrat una reclamació a l’Agència Catalana de Consum després de detectar una diferència de fins a 113 euros i 4 hores i mitja de mà d’obra entre el pressupost que va oferir-li un taller de Reus per fer-li la reparació i el que li posava damunt la taula la casa oficial del vehicle, la Citroën de Tarragona, amb un mateix peritatge. La queixa, que ha estat gestionada a través de l’Associació Tarraco de Protecció als Consumidors i Usuaris, considera «totalment abusiu, sense pal·liatius» el marge de l’establiment reusenc.

En relació a aquest cas concret, el president de l’Associació Tarraco, Francisco Oliva, explica que «les marques de vehicles estableixen un temps determinat per a la reparació de cadascuna de les peces que fabriquen. Tot i que entenem que això pugui variar lleugerament entre un taller i un altre, no es pot tolerar que la variació sigui, com aquí, de més de quatre hores». I és que mentre el taller localitzat a Reus plantejava al conductor un import de 569,16 euros per 7 hores de feina, Citroën abordava la mateixa intervenció per 456,19 euros amb la previsió d’enllestir-la en 2 hores i 30 minuts. La peça afectada era la vàlvula EGR, un mecanisme «vinculat al correcte funcionament del turbo» i que, quan no es troba en bones condicions, «provoca que el motor no tingui la mateixa potència».

Oliva apunta que «aquesta no és l’única reclamació que s’ha presentat per situacions similars, malgrat que fins ara no havíem vist una diferència tan gran» i lamenta que «quan algú ha d’anar al taller acostuma a ser per obligació, perquè necessita el cotxe. Sovint, les persones no estem per llençar els diners d’aquesta manera. I alguns no tenen tampoc el temps per visitar-ne més d’un i assegurar-se del cert que no l’enganyin».

La garantia del venedor

El mateix conductor ha presentat també una reclamació contra l’establiment –aquest, localitzat a Tarragona– que li va vendre el vehicle, de segona mà, ja que aquest no va voler fer-se càrrec de l’avaria argumentant que aquesta venia donada «pel desgast del cotxe i que no era en cap cas responsabilitat seva», apunta el president de l’Associació Tarraco de Protecció als Consumidors i Usuaris. En el document de la queixa, el comprador deixa constància del que entén que són «clàusules abusives» i especifica que l’empresa «no deixa provar el cotxe, ni que el portis a realitzar una revisió a un taller» o que «no cobreix les conseqüències dels defectes existents al moment del lliurament».

L’usuari entén que el problema a la vàlvula l’hauria d’haver resolt la garantia presa al moment de comprar el cotxe. Oliva precisa que «en les properes setmanes, no descartem recórrer a la via judicial».

tracking