Diari Més

Promoció

Reus aspira a la nova etiqueta turística 'Ciutats i viles amb caràcter'

La marca, de la Generalitat, distingeix localitats que acullen Béns d’Interès Nacional, ofereixen gastronomia catalana i preserven les tradicions pròpies

Una imatge d'arxiu d'una de les visites al Campanar.

Reus aspira a la nova etiqueta turística 'Ciutats i viles amb caràcter'Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus passarà a ser un dels municipis aliniats amb la nova estratègia de promoció del turisme cultural que impulsa la Generalitat a través de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i formalitzarà la sol·licitud per adherir-se a la marca Ciutats i viles amb caràcter. Aquesta etiqueta distingeix tot un seguit de localitats mitjanes pel que fa al volum de població –o bé capitals de comarca–, amb una personalitat clarament definida en àmbits com ara l’històric-cultural, l’enogastronòmic o l’artístic.

Formar-ne part implica, a més de l’ús del segell, també visibilitat a les diferents plataformes que manega en aquest aspecte l’ACT, descomptes en la participació en fires com la City Fair de Londres i en workshops, accés a espais de comercialització específics o accions de networking i publicitàries. L’ahsesió, que es votarà en el ple d’aquest divendres, correspon al punt dotzè de l’ordre del dia i està vinculada a la regidoria de Projecció de Ciutat.

Patrimoni i associacions

Un comitè d’experts de diferents sectors i de representants de l’ACT avalua i valida les sol·licituds d’entrada a la marca Ciutats i viles amb caràcter en base tota a una sèrie de requisits. Entre aquests hi ha disposar de dos equipaments o patrimoni arquitectònic ben conservats, dues associacions actives que fomentin i difonguin el caràcter de la ciutat, dues festivitats o tradicions que hi estiguin estretament relacionades, tres propostes d’oferta turística que potenciin les peculiaritats del municipi i accions de promoció offline i online adreçades a tots els públics i col·lectius. També acollir com a mínim tres Béns Culturals d’Interès Nacional. I ajustar-se a certes normes en l’oferta d’allotjament i restauració –els plats que se serveixin hauran de ser preferiblement de cuina catalana i amb productes de la terra–, haver instal·lat senyalització turística dins la ciutat, comptar amb espais coberts i a l’aire lliure per a la celebració d’actes festius o realitzar regularment visites guiades.

L’Agència Catalana de Turisme posa la lupa, fins i tot, en les polítiques de gestió de residus, l’oefrta de punts wi-fi de lliure accés o les polítiques de millora de la qualitat acústica del municipi candidat a Ciutats i viles amb caràcter. També en que la ciutat tingui pàrquings, reservi espais verds, aculli associacions de comerciants o hagi traçat una xarxa de carrils bici.

Imatges de la capital del Baix Camp ja figuren, de fet, en algunes de les pàgines web que promocionen les Ciutats i viles amb caràcter, al costat d’altres lcoalitats com ara Figueres, Granollers o Vic. La nova estratègia de l’ACT es caracteritza per estar orientada a la demanda, apostar per la innovació i basar-se en un profund coneixement dels mercats.

tracking