Diari Més

Municipal

Els alumnes dels instituts de Reus tindran bus gratuït durant una setmana

Reus Transport vol promoure així l'ús del transport públic

Un autobús de Reus Transport ha atropellat una dona aquest migdia davant de l'Hotel Gaudí.

Més de 130 subvencions al transport municipal de Reus per discapacitat durant l'any 2015Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els més de 8.000 alumnes dels instituts de Reus gaudiran, del 18 al 22 de setembre, de bitllets d’autobús gratuïts per anar i tornar dels centres educatius. D’aquesta manera, Reus Transport vol promoure l’ús del transport públic entre alumnes de secundària, batxillerat. El fulletó que es repartirà incorpora dos bitllets en format codi QR per a cada dia: un d’anada, que permet viatjar de 7 a 9 del matí, i un de tornada, per agafar el bus entre les 2 del migdia i les 6 de la tarda. Els bitllets també estan disponibles a l’aplicació de Reus Transport.

Aquesta acció de promoció entre els estudiants per promoure l’ús del transport públic s’emmarca en la setmana de la mobilitat sostenible, tal i com ha informat el regidor d’Urbanisme i president de Reus Transport, Marc Arza. «Esperem que aquesta setmana de transport gratuït faci que més estudiants s’apuntin a agafar el bus per fer els desplaçaments entre casa i l’institut», afirma Arza.

Les línies de bus dels instituts

A banda de les línies convencionals, Reus Transport ofereix tres línies específiques conegudes com Línies Instituts: la L40 i la L41 funcionen durant el curs escolar de 7:30 a 8:30 h; la tercera línia, la L42, ofereix servei als instituts Gabriel Ferrater i Domènech i Montaner, funciona els feiners de tot l’any i en horari de matí i migdia. Les línies L10, L33 i L50 també tenen parades prop dels instituts més allunyats del centre.

Targeta Jove per viatjar amb descompte

Reus Transport disposa de targetes multiviatges amb descomptes sobre la tarifa general. La Targeta Tjove és l’abonament per a persones de 12 a 30 anys, empadronades a Reus. Es tracta d’una targeta personal i intransferible que emmagatzema com a màxim 5 recàrregues de 10 viatges cadascuna; el preu de cada recàrrega és de 6,15 euros. Aquest abonament permet el transbord gratuït entre línies diferents durant una hora i 15 minuts. El punt de venda de la targeta i les recàrregues és el Casal de Joves La Palma.

tracking