Diari Més

Una mateixa furgoneta de repartiment de cafè pateix 4 furts en un any

Afirmen que els han robat uns 2.500 euros en metàl·lic i dos carregaments forçant-los el vehicle, l’últim cop aquest dimecres

la furgoneta i l'estat del pany després que fos forçada per buidar-ne la mercaderia.

Denuncien quatre furts valorats en 12.500 euros a una furgoneta de cafèCedides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa de repartiment de cafè ha denunciat aquest dimecres als Mossos d’Esquadra el robatori d’un carregament d’aquest producte, de la marca Ciano, que la companyia valora en uns 5.000 euros. El furt s’hauria produït a dos quarts de deu del matí al carrer Pare Gil de Reus.

La víctima, Manolo Olivera, es va veure sorprès per la velocitat amb què els lladres van forçar el vehicle: «Estava negociant amb un client i tenia la furgoneta aparcada a una zona de càrrega i descàrrega. En cinc minuts van trencar el pany i van fer volar tota la mercaderia. Fins que no vaig arribar a l’altre client no me’n vaig adonar, que tenia la porta de l’acompanyant forçada».

Segons afirma l’empresa, el furt de dimecres no és un cas aïllat. En menys d’un any han denunciat tres robatoris més, de les mateixes característiques. En un d’ells, els van sostreure 2.000 euros en metàl·lic de la liquidació del producte a la zona del Carrilet, que guardaven dins de la furgoneta i en un altre, els van robar 500 euros més a la zona de Les Planes. L’altre cas va ser calcat al d’aquest dimecres: els van buidar un carregament sencer de cafè, valorat també en uns 5.000 euros. Tots els robatoris han estat denunciats.

Després de formular-los la denúncia, els Mossos d’Esquadra van inspeccionar la furgoneta i van fer les diligències pertinents. Segons afirmen fonts del cos, han tancat l’atestat fins que no es trobin nous elements que permetin ampliar la investigació sobre aquest cas. Fins al moment no s’han pogut localitzar testimonis presencials dels fets. «Estem desesperats. És una pena que ens maltractin d’aquesta manera», explica Olivera, referint-se als quatre furts que han rebut en menys d’un any.

Camioneta d’incògnit

La freqüència dels incidents ha portat l’empresa a adoptar mesures per evitar que es repeteixin casos com aquest. Una d’elles és la de fer els repartiments amb una furgoneta blanca sense logotipar. De fet, aquest últim furt es va produir en un dels pocs dies que van treure el vehicle serigrafiat, ja que l’altra es trobava al taller.

Producte poc freqüent

Un altre dels elements estranys del cas és el producte escollit per robar. Segons altres fonts de l’empresa, no es té constància que el furt de cafè sigui habitual, i en altres companyies aquests casos són gairebé inexistents. De fet, la mateixa furgoneta sol carregar cervesa, una mercaderia amb un valor més alt, i en els robatoris aquesta ha quedat intacta. L’empresa sospita que es tracta de robatoris que es fan fent un seguiment dels distribuidors des del magatzem de l’empresa, ubicat a Alcover. Segons ells, els Mossos d’Esquadra coincidirien en aquesta sospita.

Café Ciano es defineix com una empresa familiar que es dedica al món de l’hostaleria des de l’any 1989, i produeix cafè artesanal des de la seva fàbrica instal·lada a Alcover, des d’on reparteixen arreu del territori.

tracking