Diari Més

Desembarquen els passatgers d'un vol Reus-Leeds per una avaria

Un problema al sistema d’aire provoca un retard de tres hores a l’Aeroport

Passatgers de l'avió afectat esperen informació a la pista.

Desembarquen els passatgers d'un vol Reus-Leeds per una avariaTWITTER/@AGSdandt

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els passatgers d’un vol de la ruta Reus-Leeds que opera l’aerolínia Jet2.com van haver de tornar a la terminal poc després d’haver-se disposat a embarcar a l’avió, en detectar-s’hi una «avaria tècnica» que inhabilitava l’aeronau per cobrir el trajecte previst, tal com van concretar fonts de la mateixa companyia. En detall, el problema va donar-se al sistema d’aire que alimenta l’interior de l’avió. Com que Jet2.com no té establerta una base operativa a Reus, l’aerolínia va haver de desplaçar un dels seus mecànics fins a la capital del Baix Camp abans de poder traslladar els viatgers al seu destí.

El Boeing 737-733, model que empra de Jet2.com en aquesta connexió, té capacitat per unes 180 persones. L’hora inicialment prevista per a la sortida en direcció a Leeds era a les 10.50 h del matí. Però, els passatgers no van enlairar-se fins les 14.29 h, tres hores i mitja més tard.

En aquest impàs, la companyia, que havia informat inicialment els usuaris, a través del sistema de resposta a les xarxes socials, d’un «canvi inesperat a l’operativa», va comunicar més tard el «problema tècnic» que provocava el retard. I els va oferir, tal com és habitual, un refrigeri a les instal·lacions de la terminal després d’haver deixat constància a la mateixa que els passatgers hi haurien de tornar i romandre fins que es fixés una nova hora de sortida.

Exigències de seguretat

Alguns entre els viatgers del vol Reus-Leeds afectat denunciaven a través dels seus perfils, amb tot, manca d’informació des de la mateixa pista i incertesa sobre l’hora en què finalment podrien tornar a embarcar. Fonts d’Aena consultades per aquest mitjà explicaven que el funcionament de l’Aeroport de Reus, en plena temporada turística, era «totalment normal». Altres fonts no oficials, al seu torn, precisaven que incidències com aquesta «no són habituals» però poden donar-se i que «les actuals exigències de seguretat, que són elevades i això és positiu, no permeten volar davant situacions» com la que va patir ahir l’avió de Jet2.com però que, alhora, «l’eliminació de filtres fa que es detecti sobre la marxa una incidència que potser podria haver-se previst i subsanat abans».

tracking