Diari Més

Destrossen els cartells de l'AMI tres cops més i l'ANC deixa de reposar-los

L’entitat lamenta la «intolerància» de qui malmet les plaques però entén que «l’objectiu, difondre l’adhesió de Reus, s’ha assolit»

Un dels indicatius que ha estat reemplaçat en diverses ocasions al llarg de les últimes setmanes.

Destrossen els cartells de l'AMI tres cops més i l'ANC deixa de reposar-losOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) no continuarà reposant els cartells que visibilitzen l’adhesió de Reus a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), ubicats en les entrades a la ciutat per la carretera de Salou i el camí de Tarragona, després d’haver-ho fet en fins a tres ocasions en cada accés amb resultat gairebé idèntic: «O ens els han arrencat per on han pogut o ens hi han tornat a pintar al damunt la bandera d’Espanya». L’entitat, que havia instal·lat els indicatius per primera vegada a principis de juny i a l’empara de l’acord adoptat al ple de l’Ajuntament de Reus el 13 de juliol del 2015, considera que «el nostre objectiu principal, que era donar repercussió al fet que Reus està dins l’AMI i que la gent ho conegués, ja el vam assolir. Ara, probablement no aturarem les persones poc tolerants que destrossen contínuament els cartells i la veritat és que preferim invertir l’esforç i els diners en el Referèndum», explica el coordinador de l’ANC a Reus, Jaume Ollé.

Les sis plaques de l’adhesió a l’AMI, totes elles impreses en forma d’enganxines plàstiques, van ser reposades per dos equips de voluntaris durant el mes de juliol, en sis dates diferents i en una acció que va costar prop de 70 euros. Després, «a les poques hores, o l’endemà, ja vèiem que havien tornat a destrossar-les». La decisió de reposar-les la va prendre l’ANC en assemblea i només uns dies després d’haver detectat que els indicatius originals havien resultat malmesos. En aquell moment, la intenció era acudir-hi «indefinidament, tantes vegades com ens la tapessin, sempre que fos necessari, per mantenir tot el que vol expressar». Els indicatius «ni els instal·la ni els proporciona en cap cas, mai, l’AMI», apuntaven llavors fonts consultades de la pròpia Associació de Municipis per la Independència. El que sí que fa és «oferir una plantilla per tal que, més o menys, tots els cartells siguin molt similars». Els primers que l’ANC va instal·lar als accessos a Reus havien suposat una inversió d’uns 100 euros cadascun.

Els fets no han estat denunciats

Ni les destrosses que van patir al juny els rètols originals ni les que han patit les enganxines de plàstic en les darreres setmanes «no les hem denunciat», afegeix Ollé, per la convicció que «fer-ho tampoc no ens portaria enlloc». Amb tot, a l’ANC hi ha la convicció que els qui els malmeten «han estat i continuen sent els mateixos que ho van fer la primera vegada, perquè la manera com actuen sembla molt semblant a aquell cop». «Pensem que són persones molt intolerants i irrespectuoses», conclou el coordinador de l’ANC a Reus.

Cs i PP, en contra dels indicatius

La instal·lació dels cartells havia vingut d’inici acompanyada de controvèrsia. Coincidint amb les pintades, Ciutadans va emetre un comunicat on lamentava «la confrontació entre els veïns» i defensava que «gran part dels reusencs no vol pertànyer a l’AMI perquè no vol la independència», i que «la insistència de l’ANC, els regidors de la CUP i entitats secessionistes amb la pertinença a l’AMI només provoca fractura social». La formació va presentar un contenciós administratiu per l’adhesió a l’AMI on el jutge els va donar la raó en primer terme i que està ara pendent de sentència ferma. Per la seva banda, des del PP feien pública una altra nota que deixava constància del seu «rebuig» als indicatius i deia que la seva instal·lació «és una prova més de la desesperació d’un procés que esgota i s’esgota».

tracking