Diari Més

Cultura

Reus Circ Social podrà fer ús del Giny més enllà del 30 de setembre

El projecte, que perseguia un espai al Centre de les Arts Gestuals i del Circ i hi va entrar amb aquesta data límit, ultima amb l’Ajuntament el nou conveni

Els nens que aplega la iniciativa van accedir al Giny cap al juny.

Reus Circ Social podrà fer ús del Giny més enllà del 30 de setembreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte Reus Circ Social continuarà desenvolupant l’activitat al Centre de les Arts Gestuals i del Circ de Reus, el Giny, més enllà del 30 de setembre. Aquesta era la data límit que havia fixat l’Ajuntament, a través de Cultura, al moment de cedir l’ús de les instal·lacions a la iniciativa, en el marc d’un acord que es produïa a principis del juny. Reus Circ Social ha anunciat programació a partir del mes vinent i el seu coordinador, Rafa Arencón, explica que «estem pendents que tècnics de Cultura ens enviïn una proposta de conveni després d’haver fet la valoració tècnica del suggeriment d’horaris que ens van demanar que els enviéssim». Un cop la tinguin a les mans, «podrem donar del tot per oficial que hi continuarem».

Grans Projectes Solidaris gestiona a Reus aquesta iniciativa de circ social, nascuda al 2014 i que aposta per un vessant cultural «integrador de moltes i molt diferents arts alhora: cal que els nens coneguin el teatre, la música, que siguin conscients de com van vestits, aprenguin a interactuar amb els companys, mantinguin ben alerta els reflexos i gaudeixin d’unes condicions físiques saludables i adequades a la seva edat».

Dinamitzar l’equipament

Els infants i joves que hi participen elaboren també alguns dels elements per a la pràctica, com ara malabars, i havien treballat fins a principis d’estiu a diferents punts, entre els quals el Centre Cívic del Carme. Un espai, aquest, que tal i com apuntava Arencón en la reivindicació de l’ús del Giny –de fet, Reus Circ Social perseguia un lloc dins l’antiga Escola Sant Bernat Calbó pràcticament des dels seus inicis–, «s’ha quedat massa petit per al volum de nens que integren la iniciativa i ens obliga a desviar-ne una part a una altra activitat a l’aire lliure». Per això, cap a l’abril, el col·lectiu va demanar el trasllat a les instal·lacions del Giny, on ha estat practicant fins ara. Es dóna la circumstància que l’equipament, inaugurat al 2013, es trobava sense programació oberta al públic des del segon semestre de l’any 2016. I l’Ajuntament va accedir a la cessió de l’ús de l’espai en una decisió que la cinquantena d’alumnes i monitors implicats en el «circ comunitari» van rebre «entusiasmats per les noves possibilitats que obre aquesta ubicació». Rafa Arencón valora ara que «sembla que realment hi ha desitjos de continuar amb aquest vincle» i explica que, «a l’estiu, els casals que vam fer van sortir genial, tot va anar sobre rodes així que penso que l’Ajuntament ja es va animant a confiar que podem dinamitzar aquest espai amb eficàcia».

L’Ajuntament ja va concretar, al febrer, que treballava en una nova programació estable de què dotar el Giny a mig o curt termini, la qual «repensava» per tal de recuperar els cursos com a raó de ser de l’equipament.

tracking