Diari Més

Energia

Endesa no assumirà els danys a Mas Pellicer perquè no va originar l'avaria

L’elèctrica manté que el bloc de pisos on va detectar-se una fuita d’aigües és responsable de la pujada de tensió que va afectar 54 famílies el 31 de juliol

Una imatge d'arxiu de la intervenció provisional dels operaris.

Endesa no assumirà els danys a Mas Pellicer perquè no va originar l'avariaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia elèctrica Endesa, a qui veïns de Mas Pellicer afectats per la pujada de tensió del passat 31 de juliol reclamaven danys a electrodomèstics i aparells electrònics, «no es farà responsable» d’aquestes pèrdues perquè la pujada, tal com apunten fonts de la companyia, va tenir el seu origen en una fuita d’aigües fecals produïda a un dels blocs del barri. Les mateixes fonts precisen, en la línia del que havien explicat ja fa alguns dies des de l’Associació de Veïns I de Maig, que «Endesa va reparar el que era pròpiament l’avaria, que estava causada per una fuita d’aigua, i el que sabem és que l’Ajuntament va descartar que aquesta fos d’Aigües de Reus i que hi ha la certesa que és una fuita pròpia de l’edifici».

Segons expliquen de la subministradora, «a través d’un dels nostres departaments, l’empresa s’ha posat en contacte amb els veïns que han patit aquesta fuita d’aigües i es troben ara en converses, pendents de resposta». «També perquè ho haurien de reparar per tal d’evitar que, d’aquí a un temps, ens tornem a trobar en la mateixa situació», precisen fonts d’Endesa, que afegeixen que «podem reparar l’avaria al nostre cablejat elèctric però, si la fuita no se soluciona aviat, pot ser que torni a afectar de la mateixa manera».

Al moment de transcendir la pujada de tensió i les seves conseqüències, Endesa va explicar que el problema d’aigües havia «comportat que el cablejat es quedés sense la coberta de protecció, ja que les aigües fecals són corrosives. En entrar en contacte aquest cablejat amb l’aigua, la llum va saltar». La fuita precisament la detectaven tècnics de la mateixa companyia quan miraven de resoldre l’avaria elèctrica al barri, el dimecres 2 d’agost. La pujada de tensió va afectar d’inici, segons explicaven des de l’Associació de Veïns I de Maig amb el suport en aquest cas de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus (FAVR), fins a 54 famílies de tres blocs del barri, malgrat que no totes van optar per formalitzar la reclamació contra Endesa.

«L’edifici és el causant»

Fonts de la companyia concreten que «si els veïns afectats són els mateixos de l’edifici on es va produir la fuita, de l’edifici que és el causant del problema, Endesa no es farà responsable del que se’ls pugui haver fet malbé perquè l’aparellatge elèctric ha estat afectat per la seva fuita d’aigua». «Al contrari, ens han fet malbé unes instal·lacions que són nostres», precisen, i diuen que «si es tractés de veïns d’altres blocs, canalitzaríem les seves queixes tot i que quan la companyia no és la causant, qui se n’ha de fer càrrec és el responsable. En aquest cas, el mateix edifici». Des d’Endesa reiteren, amb tot, que la subministradora «repara tot el que és la seva instal·lació». Les famílies afectades van veure restablerta la llum unes hores després de la incidència.

tracking