Diari Més

Animals

Reus censa gairebé 2.500 gossos des de l'1 de gener

La Guàrdia Urbana ha aixecat 3.231 actes dels animals que ha comprovat que no estaven censats ni xipats

Propietaris de gossos passejant les mascotes.

Reus censa gairebé 2.500 gossos des de l'1 de generAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Reus ha censat un total de 2.466 gossos des de l'1 de gener de 2017, una quantitat que s'ha incrementat significativament a partir de març a causa de la implementació de la campanya 'No et perdis', que fomenta la identificació d’animals de companyia a través del xipatge i que s'està portant a terme des de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament a Reus amb el suport de la Guàrdia Urbana.

Entre l'inici de la campanya, el passat 3 de març, i el 9 d'agost, s'han censat 2.311 gosssos, dels quals un centenar són de races considerades potencialment perilloses. En aquest mateix període, la Guàrdia Urbana ha aixecat un total de 3.231 actes en el marc de la campanya informativa adreçada als propietaris de gossos. L'any passat, durant el mateix període es van registrar 257 gossos, xifra que s'ha vist multiplicada per 9.

La campanya inclou accions de la Guàrdia Urbana a la via pública per comprovar el compliment de la normativa, concretament pel que fa al xipatge i cens dels gossos. En cas que es comprovi que l'animal no està censat, els agents aixequen l'acta i es dóna als propietaris un termini de 30 dies per fer el tràmit corresponent. Les sancions per no tenir l'animal censat i xipat poden oscil·lar entre els 100 i els 400 euros cada una.

tracking