Diari Més

Successos

Roben les guitarres d'un grup mentre dormien després d'haver actuat a Reus

Un episodi de vidres trencats i furts a vehicles a prop del Reus Park afecta la banda brasilera Nervosa

Una imatge de dues de les integrants de la banda, en un dels seus concerts.

Roben les guitarres d'un grup mentre dormia després d'haver actuat a ReusFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La banda brasilera de thrash metal Nervosa, que aquest diumenge 13 d’agost va oferir a Reus el segon concert de la seva gira per Europa, ha resultat una entre els afectats pel trencament de finestres i furts a l’interior de vehicles que s’haurien produït durant la mateixa nit al carrer Jaume Vidal i Alcover i al seu entorn. Els fets van tenir lloc a tocar de l’hotel Reus Park, a Mas Iglesias, on el grup s’allotjava en la seva estada a la ciutat i on va quedar estacionada, també, la furgoneta que transportava els instruments i el material amb què completar les dotze dates del seu World in Agony Tour 2017. L’endemà de l’actuació, eren les pròpies integrants de Nervosa les que denunciaven públicament a través dels seus perfils a les xarxes socials –després d’haver-ho fet també, segons apuntem fonts properes a la banda, formalment davant la policia– la desaparició de dues guitarres i un amplificador, sostrets de l’interior de la mateixa furgoneta.

La formació espera recuperar almenys les dues guitarres, que són «personalitzades, úniques i també fàcils de reconèixer», i és per això que ha demanat la col·laboració dels fans per difondre les imatges dels instruments mitjançant Facebook i Twitter. La publicació on les tres músiques que la integren avisaven del furt havia estat compartida, només 24 hores després de veure la llum, per més de 2.700 usuaris –Nervosa supera els 200.000 seguidors a Facebook– sota el missatge «instruments robats la passada nit a Reus, Espanya. Si us plau, compartiu tot el que pugueu, qualsevol ajuda serà benvinguda».

De qualsevol manera, les actuacions previstes dins la gira europea, que s’allargarà fins el 24 d’agost i quedarà tancada a Milan, s’estan donant amb total normalitat. Igual que la que la banda, orientada a un subgènere del metal i força coneguda en aquest àmbit, va oferir diumenge a la Sala Toman de Reus, on Nervosa va compartir cartell amb Exekution i Reapter en una nit exitosa. La sala, que també es feia ressò de la publicació de la banda, és completament aliena al furt, que va produir-se un cop acabat el concert. I ha donat igualment, sense tenir-ne obligació, un cop de mà per tal que la formació continués la gira sense cap contratemps. L’espai, ubicat al polígon Granja Vila i que també acull esdeveniments privats, festes o assaigs musicals, compta amb un servei opcional de guarda d’instruments per prevenir possibles situacions com la que es va donar diumenge i que Nervosa va optar per no fer servir després del concert.

De gira, amb normalitat

Els fets a l’entorn de l’hotel Reus Park haurien afectat també altres vehicles estacionats a la zona, que igualment haurien aparegut amb alguns dels vidres trencats el matí des d’aquest dilluns 14 d’agost en una acció que no aniria dirigida contra la furgoneta. La coincidència de l’afectació a Nervosa i el fet de tractar-se d’una banda cèlebre entre els seguidors d’aquest tipus de música ha donat una dimensió pública al succés, a l’espera que la denúncia presentada pugui esclarir-ne l’autoria o la difusió de les imatges ajudi a la localització dels instruments.

Valladolid, Vigo i Bilbao són les tres darreres cites de la gira de la banda brasilera a Espanya, després de tocar també a Barcelona. A partir d’aquí, divendres, el World in Agony Tour 2017 farà el salt a França. Reus va ser el segon concert d’aquest vessant europeu per al grup, integrat per tres dones i que el passat 2016 va presentar el seu darrer disc, sota el títol Agony.

tracking